Prasa pārbaudīt «iespējamu Rīgas domes vadībai komplimentāru aģitāciju» Rīgas Franču licejā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas deputāts Vilnis Ķirsis (V) vērsies ar iesniegumu Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD), lūdzot pārbaudīt informāciju par «iespējamu Rīgas domes vadībai komplimentāru aģitāciju» Rīgas Franču licejā, informēja «Vienotības» preses sekretāre Laila Timrota.

«Rīgas Franču liceja skolēnu vecāki vērsušies pie manis kā Saeimas deputāta, informējot par diskutablu pedagoga rīcību mācību iestādē, 9.klases skolēniem mācību priekšmeta sociālās zinības ietvaros kā mājas uzdevumu nosakot izpētīt Rīgas pašvaldības informatīvo portālu, apkopojot un uzskaitot Rīgas domes labos darbus,» iesniegumā IKVD norāda Ķirsis, kurš ir «Vienotības» Rīgas mēra amata kandidāts.

Ņemot vērā to, ka IKVD funkcijās ietilpst izglītības procesa kontrole un vispārējās izglītības kvalitātes jautājumi, Ķirsis lūdzis dienestu izvērtēt, vai Rīgas domes darbības aplūkošana pozitīvā gaismā ir iekļauta attiecīgā mācību priekšmeta programmā un vai uzdevuma saturs atbilst vispārējās izglītības un sociālo zinību mācību priekšmeta standartiem, norādīts partijas paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Tāpat deputāts lūdzis dienestu vērtēt, vai pedagoga rīcībā nav saskatāma «apzināta vēlme aģitēt» par Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) darbu, kā arī pārbaudīt, vai minētā jautājuma iekļaušana mācību priekšmeta programmā nav organizēta ar Rīgas domes ziņu un vai šāda prakse netiek īstenota arī citās Rīgas pašvaldības mācību iestādēs.

Politiķis pauž viedokli, ka diskusijai par sabiedrībā nozīmīgiem un aktuāliem jautājumiem mācību procesā jābūt politiski neitrālai un jauniešu politisko simpātiju ietekmēšana skolā nav pieļaujama.

Rīgas Franču liceja komentāru saistībā ar vecāku sūdzību aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies iegūt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu