Pilsētas ar dārgāko apkuri: Saulkrasti, Sigulda, Ventspils, Talsi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Siltuma apkures tarifi Latvijas pilsētās ir krasi atšķirīgi, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas interneta mājas lapā atrodamā tarifu karte*. Rīgā apkures tarifs ir viens no lētākajiem valstī, savukārt Saulkrastu pilsētā - visdārgākais.

Rīgas pašvaldībai piederošais «Rīgas siltums» siltumenerģiju iedzīvotājiem piegādā par 42,54 eiro bez PVN par megavatstundu, kas ir viens no lētākajiem apkures tarifiem valstī, savukārt salīdzinoši maziņajā Saulkrastu pilsētā apkures tarifs ir visdārgākais – 69,98 eiro bez PVN par megavatstundu.

Otrs lielākais apkures tarifs ir Siguldā – 60,80 eiro bez PVN par megavatstundu. Godpilno trešo vietu ieņem Ventspils, kur siltuma apgādes tarifs ir par 37% augstāks nekā galvaspilsētā – 58,94 eiro bez PVN par megavatstundu.

Visas citas Latvijas lielās pilsētas ir spējušas nodrošināt iedzīvotājiem draudzīgākus siltuma tarifus: Valmiera 45,99 eiro, Daugavpils ar 47,41 eiro bez PVN. Jelgava 50,48 eiro bez PVN par megavatstundu, bet Rēzekne 51,1 eiro bez PVN par megavatstundu.

Kūrortpilsētā Jūrmalā apkure maksā 52,16 eiro, liepājniekiem par siltumu jāmaksā 54,95 eiro bez PVN par megavatstundu, bet Jēkabpils iedzīvotājiem – 55,98 eiro. Talsos apkures tarifs ir 57,09 eiro.

Liela daļa mazo pilsētu spējušas saviem iedzīvotājiem nodrošināt apkuri par cenu, kas tikai nedaudz pārsniedz Rīgas cenu. Piemēram, Ludzā tā maksā 46,06 eiro bez PVN par megavatstundu, Viļānos – 46,16 eiro, Iecavā – 47,79 eiro, Mālpilī – 48,35 eiro, Brocēnos – 48,76 eiro, bet Kuldīgā – 49,80 eiro. Lēdmanē, kur 2014.gadā bija Latvijā visaugstākais siltuma tarifs, šogad tas ir 54,23 eiro bez PVN par megavatstundu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu