Muita akmeņogļu kravās atklāj 100 000 kontrabandas cigarešu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 100 000 cigarešu, kuras bija noslēptas vilcienu vagonos zem akmeņoglēm, kontrabandu, aģentūru LETA informēja VID.

Šī gada 23.janvārī Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukušā kravas vilciena skenēšanas attēla analīzi un vilciena sastāva fizisko kontroli, muitas amatpersonas vienā vagonā konstatēja akmeņoglēs ieraktus četrus iepakojumus ar cigaretēm.

Kontroles rezultātā tika izņemti 20 000 cigarešu «Premjer» ar Baltkrievijas akcīzes preču markām.

Savukārt 22.janvārī Indras muitas kontroles punktā kravas vilciena sastāva kontroles gaitā muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām atklāja, ka akmeņoglēs ir ieraktas astoņas polietilēna plēvē iepakotas kastes. Tajās atradās 80 000 cigarešu «Premjer» ar Baltkrievijas akcīzes preču markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma lemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Foto: VID
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu