Vīķe-Freiberga savos komentāros Trampu itin nemaz nežēlo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šovakar LTV raidījumā «1 pret 1» viesojās Latvijas bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Kā bija sagaidāms, daudz tika runāts par jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu - viņa inaugurāciju, nākotnē iespējamo tikšanos ar Krievijas vadītāju Vladimiru Putinu, Eiropas militarizāciju un citām lietām.

Trampu Vīķe-Freiberga raksturoja tā: «Tramps ir pārspējis savu draugu Putinu», liekot par sevi runāt visā pasaulē. Turpinot sarunu par viņu gaidāmo tikšanos, eksprezidente to apzīmēja ar «alfa tēviņu vai gaiļu, divu gorillu satikšanos džungļos». Vīķe-Freiberga arī nežēloja komentārus par Trampa amatā stāšanās uzrunu, pārmetot iepriekšējo ASV prezidentu nomelnošanu, kā arī viņu administrāciju un viņu darbinieku apvainošanu, sakot, ka runa kopumā vērtējama kā šķeltnieciska. Tāpat netika aizmirsts akcentēt Trampa izteikumus par NATO, ka tā ir novecojusi alianse un gana daudz līdzekļu neatvēl aizsardzībai.

Vīķe-Freiberga aicināja neaizmirst, ka tautas balsojums šajās vēlēšanās ASV tomēr bija par demokrātiem, lai gan daudzi štati bija atstāti novārtā, uz kuriem veiksmīgi darbojies Tramps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu