Ugunsgrēkos cietuši pieci cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 15 ugunsgrēki, kuros cietuši pieci cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

(Pievienota 4.-7.rindkopa.)

Seši ugunsgrēki dzēsti novados, septiņi - Rīgā, bet vēl divi - citās pilsētās.

Jau ziņots, ka viens no ugunsgrēkiem ar cietušajiem vakar izcēlās Rīgā, Zolitūdes ielā, kur 35 kvadrātmetru platībā dega šķūnis. Šajā ugunsgrēkā cieta divi cilvēki - 23 gadu vecs vīrietis un 21 gadu veca sieviete.

Vakar VUGD saņēma izsaukumu arī uz Anniņmuižas bulvāri Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka piektā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas. Ugunsdzēsēji no degošā dzīvokļa izglāba apmēram 81 gadu vecu sievieti, kura, mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, bija guvusi apdegumus un tika nodota mediķiem.

Tāpat glābēji steidzās uz Dzelzceļu ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies četrstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties tika konstatēts, ka ēkas trešā stāva dzīvoklī deg dīvāns. Ugunsgrēkā cieta divi apmēram 51 un 61 gadu veci vīrieši, kuri bija saindējušies ar degšanas produktiem. Tāpat glābēji no mājas evakuēja 15 cilvēkus.

Vakar tika saņemts izsaukums arī uz Biķernieku ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ēkas otrajā stāvā deg starpstāvu pārsegums un bēniņi. No piedūmotajām telpām tika izglābta apmēram 80 gadus veca sieviete un aptuveni 50 gadus vecs vīrietis. No degošās ēkas izglābti arī divi suņi un evakuēti pieci cilvēki.

Savukārt ugunsgrēkā dzīvojamā mājā Rīgā, Mežciema ielā, cieta apmēram 52 gadus vecs vīrietis, kurš bija guvis apdegumus, un apmēram 45 gadus veca sieviete.

Vakar VUGD darbinieki arī veikuši 13 glābšanas darbus - trīs novados, piecus Rīgā, bet vēl piecus - citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 425 ugunsgrēki, kuros cietuši 38, bet gājuši bojā septiņi cilvēki, tostarp divi nepilngadīgie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu