Grigule skaidro savu «pret» balsojumu par Krievijas propagandas apkarošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule (ZZS) savu nostāju par rīcību Krievijas propagandas balsojumā varētu paust, skaidrojumus izplatot iedzīvotājiem apmēram 700 000 eksemplāros, sacīja Latvijas Zemnieku savienības (LZS) Rīgas Jaunās nodaļas vadītājs Valdis Veinbergs.

Veinberga rīcībā gan nav informācijas, vai šis skaidrojums tiks sniegts kādā jau esošā izdevumā vai jaunā formātā. Tāpat viņš nemācēja teikt, kur tiks ņemts finansējums šādas informācijas izplatīšanai. Attiecīgais vēstījums jau esot sagatavots un nākamnedēļ varētu sasniegt iedzīvotājus, pieļāva politiķis.

Pati EP deputāte aģentūrai LETA norādīja, ka nevar apstiprināt informāciju par 700 000 eksemplāru izsūtīšanu, bet «doma nav slikta». Taujāta, vai šo informāciju noliedz, politiķe vien norādīja, ka šo ideju apspriedīs ar savu konsultantu. «Ar reģionālajiem laikrakstiem iet pagrūti un lēni,» saistībā ar informācijas izplatīšanu izteicās deputāte.

Grigule ir LZS Rīgas Jaunās nodaļas biedre.

Kā ziņots, LZS Rīgas Jaunā nodaļa šodien plāno uzklausīt Grigules skaidrojumu saistībā ar viņas «pret» balsojumu Krievijas propagandas apkarošanas jautājumā, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja nodaļas vadītājs Valdis Veinbergs. Tikšanās ar EP deputāti norisināsies Zemkopības ministrijas 315.telpā no plkst.17.30.

Iepriekš šis jautājums skatīts LZS valdē, kura Grigulei norādījusi uz nepietiekamu skaidrojumu sniegšanu sabiedrībai par izvēli balsot pret rezolūciju, kurā paredzēta cīņa ar Krievijas propagandu.

LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis iepriekš pauda, ka Grigule ir izskaidrojusi savu rīcību -, ja būtu bijusi atsevišķa rezolūcija par Krieviju, viņa būtu balsojusi par tās pieņemšanu, bet viņai esot bijušas iebildes pret to, ka jautājums bija savilkts kopā ar «Daesh» propagandu.

LZS valde Grigulei norādīja, ka viņa ir nepietiekami sabiedrībai skaidrojusi savu balsojuma motivācijas un ka labāk skaidrojumu ir sniegt vēlāk nekā nekad. Valdes pārstāvji aicinājuši Griguli savu rīcību skaidrot publiski un politiķe apliecināja, ka to darīs, sacīja LZS priekšsēdētājs. Tāpat Grigule piekritusi, ka turpmāk, kad EP darba kārtībā būs Latvijas sabiedrībā īpaši aktuāli jautājumi, deputāte savlaicīgi informēs partijas vadību par tiem un par savu gaidāmo izvēli balsojumā, pamatojot to ar argumentiem.

Brigmanis uzsvēra, ka attiecībā uz Grigules rīcību balsojumā šī ir pēdējā informācija, ko viņš sniedz, jo tagad šis jautājums priekš ZZS un LZS esot slēgts. Nekādas sankcijas pret deputāti sēdē netika noteiktas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu