Brigmanis Grigules dēļ sev prasīs lielākas pilnvaras, lai varētu sodīt nepaklausīgos partijas biedrus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis ir nolēmis prasīt lielākas pilnvaras, lai varētu vismaz uz laiku izslēgt biedrus, ja rodas līdzīga situācija kā ar Eiroparlamenta deputāti Ivetu Griguli. Grigule ir sastrīdējusies ar saviem partijas biedriem un Ministru prezidentu Māri Kučinski.

Grigule ir aizvainota uz premjerministru Māri Kučinski un Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, kas bija atļāvušies viņai pārmest par balsojumu Eiroparlamentā pret rezolūciju par Krievijas propagandas ierobežošanu. Lai brīvi varētu partijas biedriem izklāstīt savu sāpi, eirodeputāte izdzina žurnālistus no LZS Rīgas nodaļas sanāksmes, uz kuru pati bija presi saaicinājusi.

Nepatīkamā situācijā nonācis Latvijas Zemnieku savienības vadītājs Augusts Brigmanis. Grigule konfliktē ar apvienības premjerministru un Valsts prezidentu. Taču viņai ir izdevies panākt ietekmīgu partijas biedru atbalstu.

Zemnieku savienības ģenerālsekretāru Arturu Graudiņu viņa ir pieņēmusi sev par palīgu, savukārt Rīgas nodaļas vadītājam Valdim Veinbergam nokārtojusi braucienu uz Briseli. Uz Brigmaņa aicinājumiem no partijas aiziet pašai Grigule nereaģē, tādēļ viņš nolēmis partijas kongresā prasīt sev lielākas pilnvaras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu