Šadurskis: Ir pašvaldība, kas gatavojas parakstīt vēstuli pret RPIVA reorganizāciju priekšvēlēšanu gaisotnes dēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ir pašvaldība, kas gatavojas parakstīt vēstuli pret Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) reorganizāciju priekšvēlēšanu gaisotnes dēļ, izriet no izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (V) teiktā Latvijas Televīzijas raidījumā «1 pret 1».

Jau vēstīts, ka tuvākajās dienās vairāku galvenokārt Kurzemes pašvaldību vadītāji plāno nosūtīt valdībai aicinājumu pārtraukt RPIVA likvidācijas procesu. Aģentūras LETA rīcībā nonācis sagatavotās vēstules teksts, kurā pašvaldību vadītāji neatbalsta RPIVA likvidāciju un lūdz «pārtraukt RPIVA likvidācijas procesu, jo tas var negatīvi ietekmēt reģionu attīstību».

Vaicāts, vai ir runāts ar šīm pašvaldībām un tiks ņemti vērā to argumenti, ministrs teica, ka tiks ņemti vērā visi argumenti. «Tai skaitā mēs ļoti rūpīgi vērtējam visas studentu prasības, vēlmes un bažas, un noteikti to iestrādāsim gan mūsu ierosinājuma protokollēmuma projektā un anotācijā, gan turpmākajās sarunās,» sacīja ministrs.

«Es nevaru nosaukt vārdā pašvaldību, kuras vadība man teica - mēs ļoti labprāt gribam saviem studentiem Latvijas Universitātes diplomus, bet situācija priekšvēlēšanu gaisotnē ir tāda, ka man tā vēstule ir jāparaksta,» turpināja Šadurskis, piebilstot, ka runā par reģionālo filiāli. Lūgts tomēr nosaukt konkrēto pašvaldību, Šadurskis teica, ka to nedrīkst teikt, jo tā bija privāta saruna.

Ministrs pauda, ka viņam nav alternatīvas Latvijas augstākās izglītības koncentrācijai. Viņš arī atzina, ka gadījumā, ja Augstākās izglītības padome neatbalstīs RPIVA reformu, tad ar šo negatīvo atzinumu ministrs ies uz valdību un tālāk tā jau būs Ministru kabineta izšķiršanās.

Iepriekš vēstīts, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izskatīšanai valsts sekretāru sanāksmē iesniegusi rīkojuma projektu par RPIVA likvidēšanu ar šā gada 31.augustu. Rīkojuma projekts paredz, ka RPIVA tiks likvidēta, to pievienojot LU. Tādējādi RPIVA tiks likvidēta kā atsevišķa augstskola un zinātniskā institūcija.

IZM solījusi, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas. LU nodrošinās studiju programmu īstenošanu RPIVA filiālēs Alūksnē, Bauskā, Cēsīs, Jēkabpilī, Kuldīgā, Madonā, Tukumā, Ventspilī un minēto filiāļu attīstību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu