Pētījums: Par laimīgiem sevi uzskata 63% Latvijas iedzīvotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Par laimīgiem sevi uzskata 63% Latvijas iedzīvotāju, bet gadu iepriekš tā domāja 70% iedzīvotāju, liecina telekomunikāciju operatora «Amigo» veiktā Latvijas iedzīvotāju laimes un ģimenes tradīciju mērījuma «Amigo laimes indekss» rezultāti.

2014.gadā sevi par laimīgiem uzskatīja 59% Latvijas iedzīvotāju.

Pētījumā secināts, ka kopumā sievietes jūtas nedaudz laimīgākas, nekā vīrieši, bet jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem ir laimīgākā vecuma grupa. Visnelaimīgākā vecuma grupa ir 55 līdz 74 gadus veci cilvēki.

Tāpat pētījuma rezultāti liecina, ka neprecējušies cilvēki ir laimīgāki par atraitņiem, bet cilvēki ar augstāku izglītības līmeni jūtas laimīgāki nekā tie, kam izglītības līmenis ir zemāks.

Runājot par saistību starp ienākumiem un cilvēku laimes vērtējumu, lielākā daļa ienākumu kategorijas uzrādīja līdzīgu vērtējumu, izņemot cilvēkus ar zemiem ienākumiem, kas savu laimes sajūtu vērtēja izteikti zemāk, par pārējiem.

Vēl pētījuma rezultāti liecina, ka Latgales iedzīvotāji sevi uzkasta par laimīgākiem, nekā Pierīgas iedzīvotāji.

«Amigo laimes indeksa» pētījums veikts 2016.gada decembrī, aptaujājot 1000 iedzīvotāju no visiem Latvijas reģioniem.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu