Pie Krievijas vēstniecības protestēs pret karu Ukrainā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Iepretim Krievijas vēstniecībai Rīgā ceturtdien notiks protesta akcija pret karu Ukrainā, portālu TVNET informēja Latvijas Ukraiņu kongress.

Akcijas sākums paredzēts plkst.16. Organizācija aicina visus, kuriem nav vienaldzīgs Ukrainas liktenis, piedalīties akcijā «Stop Putin's war in Ukraine».

Latvijas Ukraiņu kongresa pārstāve Tatjana Lazda norāda: lai arī pasaules mediji tagad gandrīz neataino notikumus Krimā un Ukrainas austrumos, Putina aizsāktais hibrīdkarš nekad nav beidzies un joprojām turpina laupīt cilvēku dzīvības. «Mūsu sirdis sāp, mēs nevaram mierīgi uz to noraudzīties un stāvēt malā! Mēs esam pārliecināti, ka kopā varam apturēt Krievijas agresiju pret Ukrainu,» pauž Lazda.

Jau vēstīts, ka Ukrainā pēdējās dienās atjaunojušās sadursmes un apšaudes. Kaujās Ukrainas austrumos aizvadītajā diennaktī krituši divi ukraiņu karavīri, ceturtdien paziņojusi Kijeva.

Situācija Avdijivkas rajonā saasinājās 29.janvāra rītā, kad teroristi sāka uzbrukumu rūpnieciskās zonas rajonā. Apšaudes rezultātā pilsēta palikusi bez elektrības un siltuma.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Karadarbībā kopš 2014.gada aprīļa gājuši bojā gandrīz 10 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu