Jaunais Krievijas vēstnieks noskaņots uzlabot abu valstu attiecības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jaunais Krievijas nozīmētais vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs, kurš piektdien tikās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V), noskaņots uzlabot abu valstu attiecības, to viņš piektdien atzina raidījumam «LNT Ziņas».

«Tikko teicu ministram, kas bija mana pirmā vizīte pie viņa, ja dienā, kad es ieradīšos atvadu vizītē, lai dotos atpakaļ uz Maskavu, es varēšu ar viņu būt vienisprātis, ka kaut par collu mūsu attiecības būs kļuvušas labākas, tad varu uzskatīt savu uzdevumu par izpildītu,» sacīja vēstnieks.

Kā vēstīts, Lukjanovs darbam Latvijā tiks akreditēts 7.februārī. Šodien tiekoties ar vēstnieku, Rinkēvičs paudis bažas par situāciju Ukrainas austrumos un izteicis aicinājumu Krievijai pildīt Minskas vienošanos.

Kā informēja Ārlietu ministrijā, Rinkēvičs tikšanās laikā klāstīja, ka Krievija ir Latvijas kaimiņš, tomēr, lai gan vairākās un principiālās lietās tām atšķiras redzējumi, ir gatavība arī sadarboties tajās jomās, kas veicina praktisko un nozaru sadarbību - īpaši transporta nozarē, kultūras, robežu demarkācijas jautājumos, nelegālās migrācijas un organizētās noziedzības jomās.

Šā gada maijā Latvijā tiek plānota starpvaldību komisijas kārtējā sēde. «Esam gandarīti par līdzšinējo Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbību,» sacīja ministrs.

Amatpersonas bija arī vienisprātis, ka ir jāturpina darbs pie Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju sadarbības plāna izstrādes nākamajam periodam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu