Koalīcijas partiju reitingi turpina kristies, bet «Saskaņa» sasniedz gada laikā augstāko rādītāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no LTV video

Arī janvārī visas valdošās koalīcijas partijas ir piedzīvojušas reitingu kritumu, savukārt augstāko pozīciju pēdējā gada laikā sasniedzis partijas «Saskaņa» reitings, vēsta Latvijas Televīzija. Ar 21% balsstiesīgo atbalstu līderos ir «Saskaņa», divreiz pārspējot tuvāko sekotāju - ZZS. Par «Saskaņu» mēnesi iepriekš bija gatavi balsot 17,9% aptaujāto.

Par ZZS janvārī bija gatavi balsot 10,5% aptaujāto, kas ir par 2 procentpunktiem mazāk nekā iepriekšējā mēnesī, par nacionālo apvienību «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - 6,9% jeb par 0,5 procentpunktiem mazāk, bet par «Vienotību» - 4,2% respondentu jeb par 0,3 procentpunktiem mazāk.

Par 0,3 procentpunktiem krities arī Artusa Kaimiņa partijas reitings, sasniedzot 6,2%, kā arī Ingunas Sudrabas vadītās partijas «No sirds Latvijai» (NSL) reitings, kas bijis 1,9% salīdzinot ar 2,4% mēnesi iepriekš. Latvijas Reģionu apvienības reitings janvārī bijis 3,8%, kas ir par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā decembrī.

Aptuveni 26% aptaujāto norādījuši, ka nav izšķīrušies, par ko balsotu, savukārt aptuveni 15% apgalvojuši, ka vēlēšanās nepiedalīsies.

Minētos datus apkopojis pētījumu centrs SKDS, janvāra otrajā pusē aptaujājot iedzīvotājus par viņu izvēli Saeimas vēlēšanās, ja tādas notiktu jau rīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu