Straujuma aicina profesionāļus nebaidīties kandidēt uz KNAB priekšnieka amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Cilvēkiem ir jābūt uzņēmībai - ja grib kaut ko valsts labā darīt, tad man ir lūgums nozares profesionāļiem nebaidīties un kandidēt uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatu, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» pauda Saeimas deputāte, ekspremjere Laimdota Straujuma (V).

Straujuma sacīja, ka Latvijā ir pietiekami daudz iedzīvotāju, lai atrastu profesionāli šim amatam. «Varu tikai aicināt nozares profesionāļus, juristus nebaidīties,» viņa teica.

Politiķe teica, ka viņa nav informācijas, ka kāds šim amatam īpaši tiktu uzrunāts.

Straujuma gan atgādināja, ka konkurss uz KNAB vadītāja amatu vēl nav izsludināts.

Kā ziņots, Saeima aizvadītajā nedēļā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā, ar kuriem nolemts atteikties no prasības par vismaz triju gadu pieredzi vadošā amatā KNAB priekšnieka amata pretendentam.

Pēc Valsts kancelejas lūguma grozījumi tika pieņemti steidzamības kārtā, lai maksimāli ātrāk varētu izsludināt jauno konkursu uz KNAB priekšnieka amatu. Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš 2.februārī Latvijas Radio lēsa, ka konkursu varētu izsludināt februāra vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu