Ap 20 cilvēki pie Saeimas protestē pret vēlmi aizliegt cirkā izmantot dzīvniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piketu organizēja Rīgas cirka atbalsta biedrība, kas iestājas par Rīgas cirka «funkcionālu un institucionālu saglabāšu, cirka darbību tradicionāli turpinot tam paredzētajā ēkā».

Bijusī ilggadējā cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska sacīja, ka šis pikets pie Saeimas organizēts saistībā ar to, ka netiek pieņemts likums par dzīvnieku labturību, bet paredzēts aizliegt izmantot savvaļas dzīvniekus cirka izrādēs.

Vairāki piketa dalībnieki bija ģērbušies dzīvnieku tērpos, kā arī turēja rokās dažādus plakātus, uzsverot cirka tradīciju vērtību.

Rīgas cirka atbalsta pērn 19.novembrī iesniedza vēstuli Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS), kā arī zemkopības ministram Jānim Dūklavam (ZZS) un kultūras ministrei Dace Melbārdei (VL-TB/LNNK). Vēstulei bijusi pievienota arī vairāk nekā 10 212 cilvēku parakstīta petīcija par cirka darbības atjaunošanu.

Vienīgo atbildi esot sniegusi Kultūras ministrija, bet biedrība norāda, ka neizprot ministrijas patiesos mērķus saistībā Rīgas cirku. Tāpat biedrība norāda uz «nekvalitatīvu darbību, kas nav vērsta uz cirka darbības ātrāku atjaunošanu».

Kā ziņots, KM iepriekš paudusi, ka Rīgas cirka turpmākai darbībai nepieciešamas pārmaiņas - tam jākļūst par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru pasākumu norises vietu.

Janvāra sākumā KM valsts sekretāra vietniece Dace Vilsone teikusi, ka pagaidām vēl nevar prognozēt, cik ātri varētu izdoties renovēt Rīgas cirka ēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu