Kalniete iecelta par ietekmīgās ETP grupas ārējo politiku darba grupas vadītāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas viceprezidente Sandra Kalniete (V) iecelta par grupas ārējo politiku darba grupas vadītāju.

Sagaidāms, ka Kalniete turpmāk atbildēs par grupas nostāju saskaņošanu ārlietu, aizsardzības, ārējās tirdzniecības un attīstības sadarbības jautājumos. Kalniete vadīs vienu no frakcijas četrām pastāvīgajām darba grupām un pārstāvēs grupu ETP ārlietu ministru sanāksmēs.

Kalniete uzskata, ka svarīgākā prioritāte šobrīd ir transatlantiskās sadarbības saglabāšana ASV prezidenta Donalda Trampa ērā, īpaši drošības un tirdzniecības jautājumos. Vienlaikus ir steidzīgi jāveido kopējs Eiropas aizsardzības potenciāls, kurš būtu patstāvīgi spējīgs nepieciešamības gadījumā aizsargāt Eiropas robežas un likvidēt krīzes kaimiņvalstīs.

Tāpat deputātes ieskatā ļoti nozīmīga būs arī daudzpusējas starptautiskās tirdzniecības sistēmas saglabāšana un protekcionisma līdzsvarošana.

Kalniete arī turpmāk pārstāvēs ETP frakciju attiecībās ar Austrumu Partnerības valstīm. Jau tuvākajā EP plenārsesijā pēc Kalnietes ierosinājuma notiks debates par karu un mieru Ukrainā.

Kalniete EP strādā Ārlietu komitejā un Delegācijā attiecībām ar Dienvidaustrumāzijas valstīm un Dienvidaustrumāzijas valstu asociāciju. Kā aizstājēja politiķe darbojas arī EP Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejā, Delegācijā Eiropas Savienības (ES) un Ukrainas parlamentārās asociācijas komitejā, kā arī Delegācijā «Euronest» parlamentārajā asamblejā.

Kalniete pagājušā gada novembrī atkārtoti kļuvusi par ETP grupas viceprezidenti. Grupas deputāti pārvēlēja frakcijas vadību un par grupas prezidentu ievēlēja vācu politiķi Manfredu Vēberu. Savukārt grupas viceprezidentu vēlēšanās Kalniete pārliecinoši tika ievēlēta par vienu no viņa vietniecēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu