Kalnozols aicina Maizīti pārvērtēt DP lēmumu nerosināt lietu par ideju «apšaut Saeimas deputātus»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas deputāts Valdis Kalnozols (ZZS) ir vērsies pie Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Maizīša, lūdzot viņu izvērtēt faktu, ka Drošības policija (DP) nav saskatījusi nozieguma pazīmes kādas personas ierakstā sociālajos tīklos, kurā tika rosināts «apšaut Saeimas deputātus».

«Lūdzu izvērtēt Drošības policijas darbības, kuras atbalsta nāves draudu izteikšanu atbilstoši Satversmei ievēlētiem Saeimas deputātiem,» teikts deputāta atklātajā vēstulē Maizītim. Kalnozols arī mudina veikt pasākumus, lai pasargātu viņa un citu Saeimas deputātu dzīvības, lai netiktu pieļauts valsts varas apvērsums.

DP aģentūrai LETA iepriekš pavēstīja, ka izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka konkrēto komentāru ievietošanas faktā nav saskatāmas noziedzīgu nodarījumu pazīmes.

Kāds Jānis Cīrulis, kurš sevi interneta vidē dēvē par Jāni Ķenguru jeb «Kangarooo», 28.novembrī bija ievietojis ierakstu sociālajā tīklā «twitter», kurā teikts, ka «mož man par šo draud būris, bet es atbalstu šādu ideju īstenot Latvijas Republikas Saeimā. Ja jau viņiem ir vienalga par mūsu ģimenēm, vecvecākiem, vecākiem, bērniem, tad jau mums nebūs žēl arī viņu! Nekas paraudās mēnesi, bet jaunas asinis Saeimā būs simtpunkti!» Ierakstam bija pievienots kadrs no filmas, kurā redzams vīrietis ar pavērstiem ieročiem pret cilvēkiem. Pašlaik ar «Ķenguru» saistītajos sociālo tīklu profilos šāds paziņojums un filmas kadrs vairs nav pieejams.

Iesniegumā Maizītim Kalnozols lūdz sniegt skaidrojumu arī par vairākām citām lietām, piemēram, kāpēc Saeimas ēku rekonstrukcijas laikā SAB neveica pasākumus, lai nodrošinātu valsts noslēpuma saglabāšanu. «Lūdzu Jums sniegt skaidrojumu, kāpēc uzņēmumiem, kuriem dibinātāji vai dalībnieki ir cieši saistīti ar bijušās PSRS Valsts drošības iestādēm, dažos gadījumos pat acīmredzami visai Latvijas tautai, tiek izsniegti industriālās drošības sertifikāti?» vaicāts deputāta vēstulē.

LETA vēstīja, ka ir sākts kriminālprocess saistībā ar faktu, ka Saeimas jaunajā ēkā, Jēkaba ielā 6/8, Nacionālās drošības komisijas telpas nevar akreditēt, jo tajās nav iespējams nodrošināt valsts noslēpuma aizsardzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu