Aptauja: Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju jūtas laimīga

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju jūtas laimīga, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Pērn novembrī veiktajā aptaujā, kas kopumā īstenota 62 valstīs, noskaidrots, ka Latvijā 45% iedzīvotāju jūtas laimīgi, savukārt vēl 4% atzina, ka jūtas ļoti laimīgi. 38% iedzīvotāju atklāja, ka, domājot par savu dzīvi, viņi nejūtas ne laimīgi, ne nelaimīgi. Taču 7% iedzīvotāju jūtas nelaimīgi, bet vēl 2% - ļoti nelaimīgi. Tikpat cilvēku nespēja sniegt konkrētu atbildi.

Aptaujas dati liecina, ka laimīgākie cilvēki dzīvo Filipīnās, Panamā un Ķīnā, kur ļoti laimīgu un laimīgu cilvēku īpatsvars ir 82%, 82% un 81%.

Nelaimīgākie cilvēki saskaņā ar aptaujas rezultātiem dzīvo Irākā - šajā valstī kopumā 38% iedzīvotāju jūtas nelaimīgi - 23% jūtas nelaimīgi, bet vēl 15% - ļoti nelaimīgi. Gandrīz trešdaļa iedzīvotāju ir nelaimīgi Nigērijā (30%), aptuveni ceturtdaļa iedzīvotāju jūtas nelaimīgi Libānā (26%), Ganā (25%) un Rumānijā (23%). Savukārt Honkongā un Izraēlā nelaimīgi jūtas aptuveni piektdaļa iedzīvotāju.

Latvijas iedzīvotāju skatījums uz savu dzīvi ir negatīvākais Baltijas valstu vidū - Lietuvā kopumā laimīgi jūtas 54% iedzīvotāju, savukārt Igaunijā - 52% iedzīvotāju. Arī, piemēram, laimīgu Ukrainas iedzīvotāju īpatsvars nedaudz, bet tomēr pārsniedz laimīgu iedzīvotāju īpatsvaru Latvijā, sasniedzot 50%, savukārt Krievijā atziņu par to, ka kopumā jūtas laimīgi, pauda 56% iedzīvotāju. Arī to cilvēku, kas atzina, ka kopumā jūtas nelaimīgi, īpatsvars minētajās valstīs ir zemāks nekā Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu