Lielāku atalgojumu prasīs arī Stradiņa slimnīcas dzemdību nodaļas mediķi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Neapmierināti ar zemo atalgojumu ir ne vien Rīgas Dzemdību nama mediķi, bet arī Stradiņa slimnīcas vecmātes un dzemdību speciālisti. Lai gan augsta riska pacientes ar paredzamiem sarežģījumiem nonāk tieši Stradiņa slimnīcas speciālistu rokās, vecmāšu atalgojums par stundu ir 3,40 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet ārstu - nedaudz virs 5 eiro.

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā pasaulē nāk ap 2000 mazuļu gadā. Par topošajām mātēm un jaundzimušajiem gādā 24 vecmātes un 10 ārsti. «Ja gribam nopelnīt, ir jāpārstrādājas,» TVNET atklāj viena no vecmātēm. «Atliek cerēt, ka pacientes noslēgs individuālo dzemdību līgumu, un pakārtot savu privāto dzīvi darbam vai arī strādāt vairākās maiņās. Strādājot vienā darba vietā, izdzīvot nevar,» saka vecmāte. «Visi būtu priecīgāki, ja vairāk enerģijas varētu veltīt tiešajam darbam, strādājot tikai vienā vietā.» Viņa atzīst, ka lielākā daļa speciālistu nav pārgājuši strādāt privātā sektorā, kur atalgojums ir lielāks, bet palikuši slimnīcā, jo mīl savu darbu, lai gan tas prasa lielu atdevi.

Stradiņa slimnīcas mediķi sniedz dzīvības glābšanas pakalpojumu, respektīvi, katru dienu glābj mātes un mazuļa dzīvību.

«Pie mums nonāk pacientes, kurām varētu būt vajadzīgs kardiologs vai kurām ir diabēts. Pie mums ved sievietes, kurām paredzētas smagas dzemdības ar asiņošanas risku. Nereti dzemdības ir priekšlaicīgas un pasaulē nākušie mazuļi sver vien 500 gramu. Pie mums ved sievietes, kuras jau grūtniecības laikā zina, ka bērniņam būs veselības patoloģijas, kas prasīs tūlītēju reaģēšanu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu