LZS oficiāli izslēdz Griguli no partijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valde šodien apstiprināja Eiropas Parlamenta deputātes Ivetas Grigules iesniegumu par izstāšanos no partijas un pieņēma lēmumu par eiroparlamentārietes izslēgšanu no LZS biedru saraksta.

Lēmums pieņemts vienbalsīgi ar 12 balsīm «par», aģentūru LETA informēja LZS ģenerālsekretārs Artūrs Graudiņš. Saskaņā ar LZS statūtiem, LZS valde lemj par biedru uzņemšanu un izslēgšanu no LZS biedru rindām.

LZS valde sastāv no kongresā ievēlēta partijas priekšsēdētāja, viņa pirmā un otrā vietnieka un desmit valdes locekļiem. Jau vēstīts, ka lēmumu par izstāšanos no LZS Grigule paziņoja 8.februārī.

Grigule aģentūrai LETA pauda cerību, ka viņas lēmums izstāties no LZS palīdzēs partijai un visai ZZS apvienībai, kas ir uzņēmusies atbildību par valsts vadību, «strauji atjaunot pazaudēto reitingu, kas nokritās pēc politiķu diskusijām par nodokļu likumdošanu, deputātu kvotām, sociālajām garantijām un citiem problemātiskajiem jautājumiem Latvijas tautsaimniecībā».

«Nevēlos nevienam stāvēt ceļā, negribu arī būt šķērslis premjeram [Mārim] Kučinskim, kurš kā bijušais Tautas partijas biedrs jau kopš savas stāšanās amatā 2016.gada sākuma ir vēlējies pievienoties ETP grupai,» klāstīja politiķe.

Grigule turpināšot strādāt EP Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupā, vismaz pašlaik nepārstāvot nevienu Latvijas politisko partiju.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis Grigules izstāšanos gan nesaista ar Kučinska virzību pievienoties ETP. Politiķsi atzina, ka bija mudinājis Griguli izstāties no partijas, un politiķe esot ieklausījusies.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu