ASV bataljona komandieris sola, ka karavīri Latvijā ievēros disciplīnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

ASV karavīri Latvijā sekos nospraustajiem disciplīnas standartiem un lielu uzmanību pievērsīs sadarbspēju stiprināšanai ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), sarunā ar TVNET sacīja ASV 3. bruņutehnikas brigādes 68. pulka 1. bataljona komandieris pulkvežleitnants Stīvens Keiphārts.

Piektdien Ādažu bāzē svinīgā ceremonijā tika sagaidīti ASV 68. bruņotā pulka 1. bataljona karavīri, dēvēti arī par «Silver Lions», kas sāks dienestu mūsu valstī. Karavīri, kā arī viņu rīcībā esošie tanki un bruņutehnika Latvijā ieradās jau pirms vairākām dienām. Ceremonijas laikā bataljons arī demonstrēja savu karogu un krāsas.

Keiphārts pastāstīja, ka tādējādi tiek attēlotas vienības pagātnes uzvaras, kas ļauj iedvesmoties nākotnei. «Tas nozīmē, ka esam ieradušies kaujas gatavībā un esam sabiedroto partneri,» uzsvēra komandieris. «Mūsu karavīri ir ļoti disciplinēti un apzinās nepieciešamību iesaistīties kopīgā darbā ar vietējo sabiedrību, kā arī sekot nospraustajiem [rīcības] standartiem,» teica Keiphārts.

Vaicāts, kā karavīri ir iedzīvojušies Latvijā, bataljona komandieris uzsvēra, ka īsajā laika posmā, kopš vienība uzturas Ādažu bāzē, notikuši jau pirmie treniņi un tiekot domāts par to, kā kopīgi celt un veicināt sadarbspēju ar Latvijas NBS. «[Apstākļi] ir ļoti labi. Esmu jau pabijis Rīgā, ļoti patika kafija. Kapučīno Rīgā ir fantastisks. Arī vēsture ir fantastiska,» sacīja pulkvežleitnants.

Latvijā 8. un 9. februārī tika nogādāta ASV 4. kājnieku divīzijas 3. bruņotās brigādes 68. bruņotā pulka 1. bataljona bruņutehnika, tai skaitā 15 tanki «M1 Abrams», sešas kaujas mašīnas «M2 Bradley», divas inženieru tehnikas vienības mīnu lauka iznīcināšanai, kā arī cita veida kaujas atbalsta un nodrošinājuma tehnika, kas tiks izmantota kopīgās mācībās ar Latvijas karavīriem.

Vairāk nekā 225 karavīri no 68. bruņotā pulka 1. bataljona ieradās Ādažos februāra sākumā, nomainot ASV 173. kājnieku brigādes 503. desanta pulka karavīrus, kas pildīja dienesta pienākumus Latvijā operācijā «Atlantic Resolve» kopš pagājušā gada septembra.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014. gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV ir sākusi mācību operāciju «Atlantic Resolve». Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija ir izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu