Saistībā ar drošības prasību neievērošanu gaidāmas plašas pārmaiņas Saeimas administrācijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saistībā ar drošības prasību neievērošanu parlamenta jauno telpu rekonstrukcijā notiks plašas pārmaiņas Saeimas administrācijā, vēsta LTV.

Atlūgumu jau ir iesniedzis Saeimas izpilddirektors Valdis Ziemelis, kurš parlamentā nostrādājis 27 gadus. Ziemeļa atlūgums sakrīt ar dienesta izmeklēšanu par drošības prasību neievērošanu parlamentā, izbūvējot jaunās telpas darbam ar valsts noslēpumu.

Saeimā plānoto reorganizāciju laikā pašreizējo amatu varētu zaudēt arī Saeimas kancelejas vadītājs Māris Steins.

No 1.marta amatu atstās Saeimas ģenerālsekretāre Karina Pētersone.

Lai izvērtētu pārkāpumus būvniecības procesā, tikusi izveidota izmeklēšanas komisija, kura rosinājusi sodīt vairākas personas, gala lēmumu par to atstājot Personāla nodaļai. Divas darbinieces no Iepirkumu un juridiskā atbalsta nodaļas šonedēļ esot saņēmušas rājienu, bet divas darbinieces esot sodītas ar piezīmi.

Arī Drošības policija ir ierosinājusi kriminālprocesu, lai izvērtētu, kāpēc nesen Saeimā iekārtotās telpas neatbilst prasībām par valsts noslēpumu. Par notikušo tiekot vērtēta arī bijušā Saeimas iekšējās drošības vadītāja Jāņa Gulīša atbildība. Gulītis pērnā gada nogalē atstāja amatu Saeimā un ir kļuvis par apsardzes daļas vadītāju no «Latvijas gāzes» atdalītajā uzņēmumā «Conexus Baltic Grid».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu