Tiesa bez virzības atstāj pieteikumu par «Russkaya Zarya» darbības izbeigšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa bez virzības atstājusi Ģenerālprokuratūras pieteikumu par Illariona Girsa un Jevģēņija Osipova pārstāvētās biedrības «Russkaya zarya» darbības izbeigšanu.

Kā informēja tiesā, tiesa nolēma bez virzības atstāt minēto pieteikumu, tomēr par šo lēmumu iesniegts prokurora blakus protests, un lieta pašlaik ir nodota Rīgas apgabaltiesai.

Jau iepriekš apgabaltiesa atcēla Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesneses 2016.gada 8.novembra lēmumu un nodeva jautājumu jaunai izskatīšanai Vidzemes priekšpilsētas tiesai. Konstatējot, ka biedrības «Russkaya Zarya» juridiskā adrese ir reģistrēta Liepājā, Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese bija atzinusi, ka, pamatojoties uz Civilprocesa likumu, Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prasības pieteikuma pret biedrību par tās darbības izbeigšanu pieņemšana tiesā ir atsakāma, jo tiesnese uzskatīja, ka pieteikuma izskatīšana ir piekritīga Liepājas tiesai.

Par minēto lēmumu Ģenerālprokuratūras prokurors iesniedza blakus protestu, lūdzot atcelt pirmās instances tiesas tiesneses lēmumu un jautājumu nodot jaunai izskatīšanai tai tiesai, kura lēmumu pieņēmusi.

Rīgas apgabaltiesa atzina, ka celtās prasības piekritība nosakāma atbilstoši Civilprocesa likumam, proti, lietas, kuru materiālos ir iekļauts valsts noslēpuma objekts, kā pirmās instances tiesa izskata Vidzemes priekšpilsētas tiesa.

Biedrība «Russkaya Zarya» tika reģistrēta 2014.gada janvārī. «Russkaya Zarya» mērķi saskaņā ar tās statūtiem esot panākt pilsonības piešķiršanu visiem nepilsoņiem, nostiprināt «piederības sajūtu vienotajai krievu pasaulei», stiprināt krievu valodas un kultūras stāvokli un nozīmi Latvijā un Eiropas Savienībā, kā arī veikt pretdarbību «jebkādai propagandai, kuru pamatā ir rusofobijas vai mazākumtautību diskriminācijas attaisnošanas idejas».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu