Bergmanis: Aizsardzībai jāvelta vairāk pūļu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Aizsardzībai ir jāvelta vairāk pūļu un jāpalielina nozares finansējums, aģentūrai LETA sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), komentējot Minhenes drošības konferencē pārrunāto.

Aizsardzības ministrs uzsvēra, ka vairākas amatpersonas atkārtoti pauda, ka NATO valstīm jāpilda saistības attiecībā uz finansējumu. «Drošība maksā,» piebilda Bergmanis. To saprotot arī citas NATO valstis, kas solījušas palielināt aizsardzībai atvēlētos līdzekļus.

Lūgts komentēt Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera pausto, ka Eiropa nedrīkst piekāpties ASV prasībām palielināt aizsardzības izdevumus, Bergmanis sacīja, ka Minhenes konferencē nekas tāds neizskanēja. Viņš arī pieļāva, ka Junkers to domāja plašākā kontekstā, proti, ka aizsardzības izdevumi nav tikai tēriņi konkrētas nozares budžetā.

Arī ASV kārtējo reizi apliecināja, ka pildīs savas saistības pret NATO, piebilda ministrs.

Kā ziņots, Valsts prezidnets Raimonds Vējonis un Bergmanis šodien piedalījās Minhenes drošības konferencē, kuras galvenie sarunu temati bija transatlantiskās attiecības pēc ASV vēlēšanām, Eiropas sadarbība drošības un aizsardzības jomā, kā arī attiecības ar Krieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu