Rīgā teju 40% skolēnu iesaistās interešu izglītības programmās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Gandrīz 40% Rīgas izglītības iestāžu skolēni pērn iesaistījušies interešu izglītības programmās, liecina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta 2016.gada pārskats.

Pērn departamenta padotības skolās mācījās 68 155 skolēni, no kuriem 25 762 iesaistījās interešu izglītības programmās, kas tiek nodrošinātas departamenta padotības iestādēs.

Lielākais audzēkņu īpatsvars jeb 65% ir kultūrizglītības programmās - mūzikā, dejā, vizuālajā un teātra mākslā. Savukārt 19% iesaistās sporta izglītības programmās.

Paralēli regulārām interešu izglītības pulciņu nodarbībām, bērniem un jauniešiem bija iespēja nodarbībās apgūtās prasmes parādīt festivālos, konkursos, sacensībās, koncertos un citās aktivitātēs.

Pērn Izglītības, kultūras un sporta departaments organizējis sešus deju pasākumus, kuros piedalījās 6320 skolēni, 17 muzikālos pasākumus, tai skaitā koru skates, salidojumus, folkloras un mūzikas festivālus, kuros piedalījās 8114 skolēni un sešus teātra pasākumus, kuros piedalījās 1152 skolēni.

Savukārt 21 vizuālās un lietišķās mākslas izstādē, konkursā un projektā kopā piedalījās 4030 skolēni, bet deviņos vides izglītības konkursos piedalījās 1380 skolēni.

Tāpat pērn tika organizēti 35 tehniskās jaunrades pasākumi, konkursi un sacensības, kuros piedalījās 3270 skolēni, 51 sporta pasākums, tai skaitā karatē, šaušanas, kāpšanas sporta un citas sacensības, kurās piedalījās 10 349 skolēni un 14 cita veida pasākumi (bērnu svētki, erudīcijas konkursi, Lieldienu un Ziemassvētku pasākumi), kuros kopā piedalījās 6240 skolēni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu