Krievijas opozīcijas aktīvists Karamurza pēc smagas saindēšanās dodas ārstēties uz ārzemēm

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evgeny Biyatov / Sputnik

Pazīstamais Krievijas opozīcijas politiķis Vladimirs Karamurza jaunākais, kurš šomēnes pēc smagas saindēšanās nonāca komā, izrakstīts no Maskavas slimnīcas un devies ārstēties uz ārzemēm, svētdien paziņojis viņa advokāts Vadims Prohorovs.

«Slimnīcas dokumentācijā minētā diagnoze joprojām ir tāda pati - «akūta saindēšanās ar nezināmu vielu»,» viņš rakstījis savā «Facebook» profilā.

35 gadus vecais žurnālists, kurš savulaik bija tuvs nogalinātā opozīcijas līdera Borisa Ņemcova līdzgaitnieks, jau pirms diviem gadiem piedzīvoja neizskaidrojamu saindēšanos, kad viņš nieru mazspējas rezultātā gandrīz vai šķīrās no dzīves. Jaunā saindēšanās atgādināja pirms diviem gadiem pieredzētās veselības problēmas, kuru cēloņi joprojām nav noskaidroti.

Zinot par Kremļa kritiķa Aleksandra Ļitviņenko noindēšanu, kā arī vairāku citu opozicionāru noslēpumainajiem nāves apstākļiem, daudzi izsaka bažas, ka Karamurzu, iespējams, tīši mēģina noindēt.

Ārvalstu laboratorijās veiktajās analīzēs viņa asinīs tika konstatēta būtiska smago metālu klātbūtne, bet Krievijas Izmeklēšanas komisija noraidīja Karamurzas prasību veikt izmeklēšanu, lai noteiktu, vai viņu nav mēģināts tīši noindēt.

Pēc Prohorova teiktā, Karamurza, kas darbojas Mihaila Hodorkovska Atklātās Krievijas fondā, plāno turpināt savu politisko darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu