Rīgas tūrisma attīstības birojs kļuvis par ienesīgu darba vietu «saskaņiešiem»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar Krieviju un citām valstīm kontaktus domē uztur Rīgas tūrisma attīstības birojs jeb «LIVE Riga». Tas ir nodibinājums, kas pastāv, pateicoties ap 3 miljonu eiro lielām ikgadējām dotācijām no Rīgas budžeta. Šis nodibinājums par ienesīgu darbavietu kļuvis vairākiem ar «Saskaņu» saistītiem cilvēkiem, kuri dāsni ziedo savai partijai, noskaidrojis TV3 raidījums «Nekā Personīga».

Biroju vada valde. Priekšsēdētāja Vita Jermoloviča no «Gods kalpot Rīgai». Locekļi – Maksims Tolstojs un Regīna Ločmele-Luņova. Abi no «Saskaņas». Luņova amatā nonāca 2015. gada jūlijā – dažus mēnešus pēc tam, kad saistībā ar kriminālizmeklēšanu pret viņas firmu nolika Saeimas deputāta mandātu.

Kopš 2012. gada Tolstojs ziedojis 15 tūkstošus eiro (15 728,85 eiro). Biedru naudā iemaksājis 16 715 eiro. (Kopā – 32 443 eiro).

Ar Rīgas tūrisma attīstības biroju saistīti arī citi Saskaņas biedri. Birojā strādājusi Jekaterina Morozova. Šobrīd Morozova nokļuvusi citā domes struktūrā – Rīgas namu pārvaldnieka Kurzemes nodaļas iecirknī strādā par vadītāja vietnieci. Šajā iecirknī pirms gada vadītāja amatā bez atbilstošas izglītības bija nokļuvis Saskaņas domes deputātes Svetlanas Savickas četras reizes sodītais dzīves draugs. Morozova kopš 2010.gada partijai ziedojusi gandrīz 18 tūkstošus eiro (17 988 eiro). Biedru naudā samaksājusi – 3477 eiro. (Kopā – 21 465 eiro).

Vēl neredzētu rokādi veikuši nesen Rīgas namu pārvaldnieka valdē bijušā «saskaņieša» Sandra Bergmaņa ģimenes locekļi. Viņa sieva strādājusi Rīgas tūrisma attīstības birojā. Vadījusi projektus. Tad devusies dekrētā. Un šajā amatā darbā pieņemta Bergmaņa māte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu