Pirms sešiem gadiem apvienoto sociālās aprūpes centru Jelgavas novadā atkal sadalīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jelgavas novada dome šonedēļ lems par pirms sešiem gadiem apvienotā Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centra (SARC) restrukturizāciju, paredzot atjaunot iestādes statusu katrai filiālei, informēja Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Kaņepone skaidroja, ka pārmaiņas nepieciešamas, lai nodrošinātu vēl efektīvāku katras iestādes darbu. Līdz ar izmaiņām pašvaldība gadā varēšot ietaupīt 18 000 eiro.

Restrukturizācijas galvenā iecere ir atjaunot iestādes statusu katrai SARC filiālei. Paredzēts, ka līdzīgi kā pirms sešiem gadiem turpmāk Labklājības pārvalde pārraudzīs trīs atsevišķas iestādes - sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrus «Eleja», «Kalnciems» un «Staļģene».

Štatu ziņā izmaiņas nav paredzētas, esošās filiāļu vadītājas tiks apstiprinātas kā iestāžu vadītājas ar līdzšinējo atalgojumu, arī papildu darbinieki nav nepieciešami, skaidroja pašvaldības pārstāve.

Viņa skaidroja, ka ekonomiskais ieguvums radīsies, likvidējot SARC vadītāja amata vietu. Gadā tie ir aptuveni 18 000 eiro. Līdz šim centru vadījusi Inese Kovaļevska, kas, kā norādīts Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtajā deklarācijā, amatu pametusi 16.februārī. Plašāki dati par deklarāciju gan pašlaik nav pieejami.

«Pirms sešiem gadiem izveidotais vienotais sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrs tika veidots ar mērķi nodrošināt vienotu sociālo pakalpojumu piedāvājumu visā Jelgavas novadā. Faktiski tas ir panākts. Pašlaik sociālajā jomā pašvaldība tiecas ieviest vēl plašāku sociālā atbalsta politiku. Līdz ar Labklājības pārvaldes izveidi tās pārraudzībā ir gan Sociālais dienests, gan aktivitāšu centri pagastos, gan jau minētās sociālās aprūpes iestādes. Būtībā tiek veikta resursu optimizācija, vairāk atbildības deleģējot pašām iestādēm, un līdz ar to Labklājības pārvalde pārrauga visu sociālo jomu kopumā,» norādīja pašvaldības Labklājības pārvaldes vadītāja Ilze Brakmane.

Katrs iepriekšminētais centrs īstenos līdzšinējo ilgstošas un īslaicīgas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu, proti, Staļģenē un Kalnciemā nodrošinās sociālo aprūpi un rehabilitāciju pilngadīgām personām, bet Elejā sociālos pakalpojumus un aprūpi krīzes situācijā nonākušām ģimenēm, bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, visos centros nodrošinot arī veselības aprūpes pakalpojumus.

Lēmumu par restrukturizāciju domes deputāti plāno pieņemt domes sēdē 22.februārī plkst.11.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu