Jauns politiskais spēks cīnīsies par progresīvā nodokļa ieviešanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Biedrība «Progresīvie» plāno dibināt partiju ar mērķi startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās. Starp partijas mērķiem ir progresīvā nodokļa ieviešana, kā arī kopdzīves likuma pieņemšana.

Progresīvās partijas dibinātāju vidū ir bijušais Saeimas deputāts un Rīgas Ekonomikas augstskolas lektors Māris Graudiņš, uzņēmējs Ervins Labanovskis, ilgtspējīgas attīstības eksperts Āris Adlers, sociālās politikas eksperte Inga Liepa-Meiere, Ekodizaina kompetences centra vadītāja Jana Simanovska, uzņēmējs Mārtiņš Kossovičs, Iespējamās misijas skolotāja Anotņina Ņenaševa, kā arī biedrības «Progresīvais» vadītājs Ansis Dobelis. Paredzēts, ka partija nekoncentrējas uz vienu līderi, bet pulcē līdzīgi domājošus biedrus, kuri vienojas ap idejām un to realizēšanas ceļiem.

Pēc Dobeļa teiktā, Progresīvās partijas mērķis būs Latvijas ekonomiska, sociāla un politiska pietuvināšana Ziemeļeiropas valstīm. Pēc šāda principa partija vēlas panākt gan reformas ekonomikā un nodokļu politikā, gan izglītībā, veselības aprūpē un citās jomās. «Tas ir mūsu mērķis un Saeimas vēlēšanas ir labākais līdzeklis, kā to sasniegt,» saka viens no partijas dibinātājiem Ansis Dobelis.

Lai gan pašvaldību vēlēšanas nav partijas prioritāte, topošā Jūrmalas organizācija Māra Graudiņa vadībā, visticamāk, startēs Jūrmalas domes vēlēšanās. Partijas dalība citās pašvaldību vēlēšanās būšot atkarīga no biedru vēlēšanās.

Partija atbalsta progresīvā nodokļa ieviešanu visiem ienākumiem, lai nodokļu slogu no darbaspēka pārceltu uz patēriņu. Ar šo partijas dibinātāji paredz veicināt ražošanas attīstību. Tāpat politiskā spēka veidotāji uzskata, ka ēnu ekonomika jāsamazina, uzsvaru liekot nevis uz represīvām metodēm, bet tādas ekonomikas un nodokļu politikas veidošanu, kas motivēs uzņēmumus strādāt legāli. Politiķiem un valsts pārvaldei ar saviem darbiem jāpierāda, ka samaksātie nodokļi netiek izsaimniekoti un tiek ieguldīti kopīgām vajadzībām.

Viens no Progresīvās partijas mērķiem būs arī Kopdzīves likuma pieņemšana Latvijā, kas dotu iespēju nelaulātiem pāriem reģistrēt savu kopdzīvi un kļūt par juridiski atzītu ģimeni neatkarīgi no dzimuma.

Partijas dibināšanas sapulce paredzēta šajā sestdienā, 25.februārī. Pašlaik dalībai politiskajā spēkā reģistrējušies vairāk nekā 200 cilvēku, kas ir pietiekami partijas dibināšanai. Pēc Dobeļa teiktā, Progresīvā partija turpinās vākt biedrus, jo tās mērķim startēt Saeimas vēlēšanās nepieciešami vismaz 500 biedri.

Biedrība «Progresīvie» pārstāv sociāldemokrātiskās idejas un galvenokārt ir pazīstama ar aktivitātēm progresīvā nodokļa ieviešanai Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu