Tiesa atjauno izmeklēšanu avāriju izraisījušā Ogres pašvaldības policista lietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Pēc prokurores lūguma tiesa nolēmusi atjaunot izmeklēšanu lietā pret Ogres pašvaldības policistu Juri Lauzumu, kurš apsūdzēts par avārijas izraisīšanu 2013.gada februārī, skaidroja Ogres rajona tiesā.

Lietā ir nomainījusies prokurore, kura pieprasījusi atjaunot izmeklēšanu.

Lauzums apsūdzēts pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

2013.gada 28.februārī traģiskais negadījums notika Daugavpils šosejas krustojumā ar Akmeņu ielu. Toreiz Pašvaldības policijas vecākā inspektora Lauzuma un cita kārtībnieka patruļmašīna sadūrās ar automašīnu «Volkswagen», un «Volkswagen» vadītājs mira notikuma vietā.

Ogres novada Pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis toreiz aģentūrai LETA paziņoja, ka ekipāžai, braucot uz izsaukumu, bija ieslēgti skaņas un gaismas signāli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu