Saeimas jauno ģenerālsekretāru varētu meklēt starp pašreizējiem parlamenta darbiniekiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Patlaban tiek apsvērtas vairākas iespējas jauna Saeimas ģenerālsekretāra izvēlei, tostarp meklējot šī amata pretendentus starp parlamenta esošajiem darbiniekiem, kas spētu operatīvi turpināt darbu pēctecību, informēja parlamentā.

Pašreizējās Saeimas ģenerālsekretāre Karina Pētersone šo amatu atstās 1.martā.

Atlūgumu iesniedzis arī Saeimas izpilddirektors Valdis Ziemelis, un šis atlūgums ir pieņemts. Plānots, ka Ziemelis turpinās darbu vēl martā. Saeimas Preses dienestā norāda, ka tiek apsvērta iespēja izsludināt konkursu uz parlamenta Administrācijas izpilddirektora amatu.

Savukārt par dienesta izmeklēšanu saistībā ar drošības prasību neievērošanu parlamenta telpu rekonstrukcijā informācija netiek sniegta, jo «izmeklēšanas saturs ir klasificēts». LTV iepriekš vēstīja, ka divas darbinieces no Iepirkumu un juridiskā atbalsta nodaļas šonedēļ esot saņēmušas rājienu, bet divas darbinieces esot sodītas ar piezīmi.

Kā ziņots, ierosināts kriminālprocess par drošības prasību neievērošanu parlamentā. Kriminālprocess ierosināts saistībā ar faktu, ka Saeimas jaunajā ēkā, Jēkaba ielā 6/8, Nacionālās drošības komisijas telpas nevar akreditēt, jo tajās nav iespējams nodrošināt valsts noslēpuma aizsardzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu