Lielbritānijā par Latvijas amatpersonas slepkavības plānošanu aiztur viesstrādnieci

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā par kādas Latvijas amatpersonas slepkavības plānošanu aizturēta viesstrādniece, šodien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas (VP) Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš, kā arī Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Slepkavību atklāšanas un personu meklēšanas nodaļas priekšnieks Romāns Jašins.

Janvāra sākumā policija saņēma informāciju, ka tiek plānota kādas valsts amatpersonas slepkavība. Policija noskaidroja, ka pasūtītājs ir 1983.gadā dzimusi Latvijas iedzīvotāja, kas Lielbritānijā rūpnīcā pelnījusi naudu kā strādniece.

Policija noskaidroja, ka par slepkavības izdarīšanu apsolīta 1200 eiro liela samaksa un slepkavība bija jāizdara pie amatpersonas darbavietas. Nozieguma motīvi nav saistīti ar amatpersonas profesionālo darbību, bet galvenā versija ir personiska nepatika, jo sieviete ar amatpersonu bija savstarpēji pazīstami, skaidroja policijas pārstāvji.

Sievietei slepkavības izdarītāju vēl nebija izdevies atrast. Policijai sadarbībā ar britu kolēģiem sievieti Lielbritānijā izdevās aizturēt, un šobrīd tiek kārtotas formalitātes sievietes nogādāšanai Latvijā.

Amatpersonas, kuras slepkavība plānota, darbavietu policija neatklāja, taču tā nav bijusi augsta ranga. Amatpersona iepriekš draudus nebija saņēmusi, norādīja policijas pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu