Kopš 2011.gada Latvijā notikušas desmit pasūtījuma slepkavības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kopš 2011.gada Latvijā notikušas desmit pasūtījuma slepkavības, liecina Valsts policijas sniegtā informācija. 2011.gadā reģistrētas trīs pasūtījuma slepkavības, divi slepkavības mēģinājumi un vēl vienu šādu noziegumu izdevās novērst.

2012.gadā notika divas pasūtījuma slepkavības, bet vienu šādu noziegumu izdevās novērst. 2013.gadā reģistrēta viena pasūtījuma slepkavība, 2014.gadā - divas un viens slepkavības mēģinājums. 2015.gadā reģistrētas divas pasūtījuma slepkavības un viens slepkavības mēģinājums.

Pagājušā gadā policija sākusi kriminālprocesu par vienu slepkavības mēģinājumu un reģistrējusi vienu sagatavošanos šādam noziegumam.

Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš šodien žurnālistiem teica, ka iepriekšminētā informācija liecinot, ka pēdējos gadus situācija ar pasūtījuma slepkavībām «ir diezgan mierīga.»

Viņš arī norādīja, ka arī kopējais cita veida slepkavību skaits gadu no gada kļūst arvien mazāks.

«Pirms 15 gadiem pasūtījuma slepkavības bija vairāki desmiti gadā,» uzsvēra Lazdiņš.

Runājot par pasūtītāju piedāvātajām summām par nozieguma izdarīšanu, policijā norādīja, ka tās ir dažādas un atkarīgas un nozieguma organizatora pieejamiem resursiem. «Mums ir bijušas atklātas pasūtījuma slepkavības, kur piedāvātais ieguvums ir tas, ko var mājās pēc slepkavības salasīt pa skapjiem un atvilktnēm,» norādīja Lazdiņš.

Jau ziņots, ka Lielbritānijā par kādas Latvijas amatpersonas slepkavības plānošanu aizturēta viesstrādniece.

Janvāra sākumā policija saņēma informāciju, ka tiek plānota kādas Rīgā strādājošas valsts amatpersonas slepkavība. Policija noskaidroja, ka pasūtītājs ir agrāk nesodīta 1983.gadā dzimusi Latvijas iedzīvotāja, kas Lielbritānijā rūpnīcā pelnījusi naudu kā strādniece.

Policija noskaidroja, ka par slepkavības izdarīšanu apsolīta 1200 eiro liela samaksa un slepkavība bija jāizdara pie amatpersonas darbavietas. Nozieguma motīvi nav saistīti ar amatpersonas profesionālo darbību, bet galvenā versija ir personiska nepatika, jo sieviete ar amatpersonu bija savstarpēji pazīstami, skaidroja policijas pārstāvji.

Sievietei slepkavības izdarītāju vēl nebija izdevies atrast. Policijai sadarbībā ar britu kolēģiem sievieti Lielbritānijā izdevās aizturēt un šobrīd tiek kārtotas formalitātes sievietes nogādāšanai Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu