VM: Līdzšinējā Austrumu slimnīcas vadības rīcība radījusi miljoniem eiro zaudējumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Līdzšinējās Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas vadības neefektīvā rīcība vai nepārdomātie lēmumi ir būtiski ietekmējuši slimnīcas finanšu rezultātus, radot vairāku miljonu eiro zaudējumus, informēja Veselības ministrijā (VM)

Pēc VM rīcībā esošās informācijas līdz pat 53% no visām Austrumu slimnīcas telpām netiek izmantotas ārstniecības procesa nodrošināšanai un to uzturēšanai tiek nelietderīgi izlietoti vismaz 115 000 eiro gadā. Tāpat slimnīcai nodarīti zaudējumi vismaz 424 000 eiro apmērā, jo savstarpēji nesaskaņotas rīcības rezultātā ilgstoši slimnīcas rekonstruētās telpas nav tikušas izmantotas ārstniecībā.

Zaudējumi radušies arī, nolemjot slimnīcas telpu uzkopšanas darbu nodrošināšanai piesaistīt ārpakalpojumu, tādejādi radot izmaksu sadārdzinājumu pa 700 000 eiro. Arī ēdināšanas pakalpojumu nodošana ārpakalpojumā slimnīcai nesusi zaudējumus 2,5 miljonu eiro apmērā. Jau ziņots, ka šodien Austrumu slimnīcas dalībnieku ārkārtas sapulcē no amata atkāpušies slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga un valdes loceklis Viestura Boka.

Atlūgumus viņi iesnieguši dienu pēc tam, kad Valsts kontrole (VK) Veselības ministrijai nosūtījusi revīzijas projektu par slimnīcas vadības darba efektivitāti.

Kā šodien žurnālistiem pastāstīja veselības ministre Anda Čakša, vakar pēcpusdienā saņemts VK ziņojums ar nosaukumu «Vai austrumu slimnīcas darbības efektivitāti ir iespējams uzlabot?». Revīzijā esot veikta izpēte par to, cik efektīvi dažādās jomās darbojusies slimnīcas vadība.

«Šodien, saņemot atlūgumus, man tas nav pārsteigums, ņemot vērā, ka secinājumi par efektīvu pārvaldību ir slikti,» norādīja ministre.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu