Pedagogu arodbiedrība piedalīsies RPIVA rīkotajā protestā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) piekritusi dalībai Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) organizētajā protestā pret augstskolas likvidāciju.

Kā informēja arodbiedrībā, RPIVA ir aicinājusi arodbiedrību 28.februārī piedalīties protesta mītiņā pret akadēmijas likvidāciju. LIZDA Padome, aizstāvot savu biedru intereses, ir pieņēmusi lēmumu piedalīties plānotajā protesta mītiņā.

LIZDA jau iepriekš ir paudusi neizpratni par sasteigtību, nedemokrātisko veidu un metodēm, kā Izglītības un zinātnes ministrija virza RPIVA reorganizācijas procesu. Vienlaikus LIZDA uzsver, ka iestājas par pārdomātām, izsvērtām un ar visām iesaistītajām pusēm izdiskutētām reformām augstākajā izglītībā, kas ir ar skaidru mērķi un vīziju par augstākās izglītības politikas sasaisti ar valsts ilgtermiņa attīstību.

Neskatoties uz to, ka viens no RPIVA aicinājumiem protestā būs izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (V) demisija, LIZDA Padome nav lēmusi par Šadurska demisijas pieprasījumu.

Kā ziņots, RPIVA studenti un darbinieki 28.februārī, kas ir diena, kad valdība varētu lemt par akadēmijas reorganizāciju, piketā pie Ministru kabineta pieprasīs izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (V) demisiju, informēja augstskolā.

Šis nebūs pirmais akadēmijas pārstāvju pikets pret IZM ieceri. Februāra sākumā alejā iepretim valdības ēkai pret to protestēja ap 50 akadēmijas topošie deju un ritmikas skolotāji. Savukārt janvārī protesta gājiens no Saeimas uz nozares ministriju pulcēja ap 100 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu