Bērnu slimnīcu vadīs zāļu vairumtirgotāju pārstāvis Valts Ābols

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāju iecelts medikamentu vairumtirgotājas SIA «GlaxoSmithKline Latvia» («GSK Latvia») valdes loceklis un Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes loceklis Valts Ābols. Ceturtdien notikusi slimnīcas dalībnieku sapulce, kurā Ābols apstiprināts par valdes priekšsēdētāju. Konkursā uz vakanto valdes locekļa amatu viņš ieguvis visaugstāko punktu skaitu no visiem pretendentiem.

Ābols jaunajā amatā stāsies 24.martā. Ābols pēdējos 20 gadus strādājis vadošos amatos farmācijas kompānijā «GSK Latvia» kā valdes loceklis un ārējo attiecību direktors. Tāpat viņš darbojies kā valdes loceklis Ārvalstu Investoru Padomē un vadījis Veselības darba grupu, kā arī Rīgas Stradiņa universitātē bijis lektors veselības vadības programmā.

No 1998.gada līdz 2013.gadam Ābols bijis uzņēmuma «GlaxoSmithKline Latvia» vadītājs un valdes priekšsēdētājs. Ābols 1995.gadā ieguvis ārsta diplomu Latvijas Medicīnas akadēmijā, 2000.maģistra grādu biznesa vadībā Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, savukārt 2016.gadā Liverpūles Universitātē ieguvis maģistra grādu Sabiedrības veselības un veselības vadībā.

Jau ziņots, ka VM decembra beigās izsludināja konkursu uz Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatu.

Iepriekš Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja pienākumus pildīja veselības ministre Anda Čakša.

Pretendentiem bija jābūt ar augstāko izglītību medicīnā, ekonomikā vai vadībzinībās, kā arī ar vismaz trīs gadu pieredzi vadošā amatā, lai profesionāli pildītu valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Pretendentiem bija jābūt arī praktiskai darba pieredzei tādu jautājumu risināšanā, kas attiecas uz kapitālsabiedrības attīstību, darbības stratēģijas īstenošanu, administratīvo un pārmaiņu vadību. Tāpat kandidātiem jābūt izpratnei par Bērnu slimnīcas darbības stratēģijas realizēšanu, kā arī jābūt nevainojamai reputācijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu