Putina partijas pārstāvis pieprasa Ušakovam tiesības runāt krieviski

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dokuments

Saeimā saņemta Krievijas prezidenta Vladimira Putina partijas «Vienotā Krievija» pārstāvja vēstule, kurā paustas bažas, ka tiek ierobežotas Rīgas mēra Nila Ušakova («Saskaņa») konstitucionālās tiesības. E-pasta vēstule krievu valodā datēta ar 20.februāri.

(pievienots TVNET politiskā komentētāja viedoklis pēdējā rindkopā)

Saeimas Preses dienestā vēstules autora identitāti neatklāj, bet Nacionālās apvienības «Facebook» profilā publicētajā latviskajā vēstules versijā redzams, ka tās autors ir Sergejs Vasiļjevs. Portālam TVNET neizdevās atrast iepriekš minēto personu partijas biedru rindās.

Kaimiņvalsts vadošās partijas pārstāvis atsaucies uz Satversmes 114.pantu, kurā rakstīts, ka personām, kuras pieder pie mazākumtautībām, ir tiesības saglabāt un attīstīt savu valodu, etnisko un kultūras savdabību. Vasiļjevs aicina ņemt vērā šo «augstāka juridiska spēka likumu», konkrēti nenorādot, kādos gadījumos Ušakova tiesības pārkāptas.

Ušakovs atteicās komentēt vēstuli un tās saturu. «N.Ušakovs nesniegs komentāru portālam TVNET,» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laila ĪVāna.

Saeimas Preses dienestā informēja, ka vēstule nodota visām Saeimas frakcijām, kā arī pie tām nepiederošajam deputātam Artusam Kaimiņam (KPV LV). Parlamenta Preses dienestā norādīja, ka vēstules autora identitāte pārbaudīta netiks un pašiem deputātiem būs jāizlemj, kā rīkoties ar saņemto informāciju.

Partijas «Saskaņa», kura noslēgusi līgumu ar «Vienoto Krieviju», frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs portālam TVNET pauda, ka iepriekš minēto vēstuli nav saņēmis. Jautāts, vai šī vēstule nozīmē, ka abas partijas aktīvi sadarbojas, Urbanovičs norādīja, ka Krievijā gan starp politiskajām partijām, gan to iekšienē ir liela dažādība, tāpēc nevar komentēt kāda politiķa vēlmi izcelties.

TVNET politiskais komentētājs Toms Ostrovskis pieļauj, ka vēstule varētu būt arī provokācija. «Iespējams, ka vēstules autors, šis Sergejs Vasiļjevs ir reāla persona, tomēr vēstules tonis un pati iniciatīva Saeimai rakstīt muļķības man drīzāk atgādina apzinātu trollingu,» skaidro Ostrovskis. «Nav arī izslēgts, ka šis Vasiļjevs, kuram «Krievija ir demokrātiska valsts» ir kļūdījies ar adresātu un tā bija domāta kādai psihiatrijas iestādei,» viņš secina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu