Konstatē krāpšanos ar uzrādīto nozvejas apjomu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts vides dienesta (VVD) Zvejas kontroles departamenta inspektori konstatējuši kādu kuģi Ventspils ostā, kura kapteinis bija krāpies ar uzrādīto nozvejas apjomu. Dienests uzsācis administratīvo lietvedību.

Pagājušajā nedēļā VVD Zvejas kontroles departamenta inspektori veica zvejas noteikumu ievērošanas pārbaudi Ventspils ostā. Tika pārbaudīts zvejas kuģis, kura kapteinis pirms ienākšanas Ventspils ostā VVD Zvejas pārraudzības daļai bija nosūtījis ziņojumu, norādot 6000 kg brētliņu un 3000 kg reņģu nozveju.

Pārbaudes laikā inspektori konstatēja, ka uz kuģa atrodas 8790 kg brētliņu un 4394 kg reņģu. Papildus tika konstatēts, ka pārbaudes brīdī zvejas kuģa kapteinis nebija aizpildījis elektronisko zvejas žurnālu: tajā nebija norādīts nozvejas apjoms.

Par konstatētajiem faktiem VVD amatpersonas ir uzsākušas lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā. Par šāda veida pārkāpumiem juridiskajām personām uzliek naudas sodu no simt četrdesmit līdz četrtūkstoš trīssimt eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas, un atņem zvejas tiesības uz laiku līdz vienam gadam vai bez tiesību atņemšanas.

Papildu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzētajam sodam, uzņēmumam, kam pieder zvejas kuģis, kā arī kuģa kapteinim tiek piemēroti soda punkti. Ja zvejas licences turētājs ir sakrājis 18, 36, 54 vai 72 punktus, zvejas licence automātiski tiek apturēta: pirmoreiz uz diviem mēnešiem, otro reizi uz četriem mēnešiem, trešo reizi uz astoņiem mēnešiem un ceturto reizi uz vienu gadu. Ja zvejas licences turētājs ir sakrājis 90 punktu, zvejas licence automātiski tiek galīgi anulēta.

VVD atgādina, ka tad, ja zvejas uzņēmums ir izdarījis smagu pārkāpumu un tam ir piešķirti soda punkti, tad šis uzņēmums nevar saņemt atbalstu no Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda. Attiecībā uz zvejas kuģu kapteiņiem ir noteikts, ka brīdī, kad kapteinim ir piešķirti 18 soda punkti, zvejas kuģim nekavējoties aptur zvejas licenci un liedz zvejas darbības līdz šī kapteiņa nomaiņai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu