Krapsis: Ceļu policistus drīzumā aprīkos ar kamerām un mikrofoniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad būtiski tiek mainīta Ceļu policijas darba organizācija. Sarunas laikā ar TVNET Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis atklāj, ka šā gada laikā paredzēts arī ceļu policistus aprīkot ar tā sauktajiem «bodycam» jeb individuālajām kamerām un mikrofoniem.

«Tuvākajā laikā tiks iegādātas individuālās drošības kameras, kas domātas, gan lai konflikta situācijās policistus pasargātu no nepatiesiem pārmetumiem, ka kāds ir pārkāpis pilnvaras, gan arī lai mazinātu korupcijas riskus no otras puses - autovadītājs redzēs, ka policistam ir šī kamera, kas samazinās korupcijas riskus,» tā Normunds Krapsis.



Publiskajā telpā visplašāk apspriestā Ceļu policijas darba organizācijas izmaiņa paredz, ka pie patruļdienesta un ceļu policistiem dienesta laikā nedrīkstēs atrasties skaidra nauda virs 30 eiro. Sarunā Krapsis uzsver, ka šī naudas summa nedrīkst būt klātesoša, nevis atrasties policista naudas makā.

Tāpat arī VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks akcentē, ka 30 eiro jautājums ir tikai viens no preventīviem pasākumiem, lai mazinātu korupcijas riskus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu