Jelgavas glābējsilītē ielikta meitenīte

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Jelgavas slimnīcas teritorijā esošajā glābējsilītē sestdien plkst.21.50 atstāta trīs līdz četras dienas veca meitenīte, portālu TVNET informēja projekta «Glābējsilīte» pārstāvji.

Bērna svars ir 2800 grami un augums 42 centimetri. Pēc pirmās apskates meitenītes veselības stāvoklis novērtēts kā apmierinošs. Līdzi viņai ieliktas tīras drēbītes, pamperi, zaļa sedziņa ar bumbulīšiem, arī pudelīte ar knupīti, krēms.

«Meitenītei bija smuki melni matiņi, rozā cimdiņi un cepurīte, kājās adītas zeķītes. Viņai vēl bija tā sauktais nabas klamburiņš, ko ārste noņēma. Spriežot pēc tā krāsas, domājam, ka bērniņš nav dzimis Jelgavā,» pastāstīja bērnu aprūpes medicīnas māsa Sandra Auzenberga. Viņa pieņēmusi arī pirmo Jelgavas glābējsilītē ievietoto bērniņu, un, kā atzīst mediķe, tas ir patiesi emocionāls brīdis.

Par notikušo informētas atbildīgās institūcijas, patlaban norit visu nepieciešamo dokumentu sakārtošana.

Šogad šis ir jau trešais glābējsilītē ieliktais bērniņš. Pirmais atstāts 12.janvārī Madonas slimnīcas glābējsilītē, bet otrais - 27.janvārī Rīgā.

Jelgavas pilsētas slimnīcas teritorijā glābējsilīte darbojas kopš 2014.gada 29.augusta, un šis ir trešais bērns, kas tur ievietots.

Kopš 2009.gada Latvijā izveidotas astoņas «Baby Box» jeb glābējsilītes, un izglābta 41 bērna dzīvība. Tā ir īpaša vieta, kur vecāki, dažādu apstākļu spiesti, var anonīmi atteikties no sava mazuļa. Pašlaik glābējsilīte ir Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Madonā, Rēzeknē, Daugavpilī un Jelgavā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu