Valdība par RPIVA likvidāciju varētu lemt nākamnedēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Valdība jautājumu par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) reorganizāciju, to pievienojot Latvijas Universitātei (LU), varētu lemt nākamnedēļ.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien pēc koalīcijas sanāksmes aģentūrai LETA sacīja, ka šodien vēl par šo jautājumu spriež Latvijas Universitātes Senāts, kas «juridiski saliek pa punktiem pārņemšanas procesu». Līdz ar to būtu sasteigti šo jautājumu šonedēļ skatīt arī valdības sēdē, uzskata premjers.

Valdības vadītājs norādīja, ka Ministru kabinets šo jautājumu, visticamāk, vērtēs nākamnedēļ.

Kā ziņots, gadījumā, ja Ministru kabinets pieņems lēmumu likvidēt RPIVA, to pievienojot LU, augstskola varētu vērsties Satversmes tiesā. Tāpat RPIVA nolēmusi protestēt pret ieceri likvidēt akadēmiju, kā arī pieprasīt izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (V) demisiju.

Neskatoties uz to, ka jautājumu par RPIVA likvidāciju Ministru kabinets varētu skatīt jau tuvākajā laikā, vienprātība par šāda soļa nepieciešamību un pārdomātību joprojām nav panākta.

Izglītības un zinātnes ministrija nav atkāpusies no pozīcijas, ka RPIVA likvidācija, to pievienojot LU, ir labākais iespējamais variants, lai koncentrētu līdzekļus un uzlabotu pedagoģisko izglītību Latvijā. Savukārt RPIVA aizvien uzsver, ka tā ir augstas kvalitātes augstskola, kas nodrošina labāko pedagoģisko izglītību un ka tās likvidēšana nenesīs pozitīvu rezultātu.

IZM ir nolēmusi ar 2017.gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot LU. Ministrija solījusi, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas un visi pasniedzēji pāries uz darbu LU.

Šadurskis iepriekš norādīja, ka tad, kad 2019.gadā sāksies studiju programmu konsolidācija, konkursos uz pasniedzēju amata vietām varēs piedalīties kā LU, tā arī pašreizējie RPIVA mācībspēki, tātad būs «veselīga un draudzīga konkurence».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu