Katoļi var sekot gavēnim mobilajā lietotnē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Sākoties Lielajam gavēnim, Latvijas Romas katoļu baznīca tam piedāvā sekot īpašā mobilajā lietotnē. Kā zināja baznīcā, īpaši izstrādātā lietotnē viedtālruņiem, kā arī katoļu baznīcas mājaslapā publicēts «Gavēņa kalendārs».

Portālā pausts aicinājums 40 gavēņa dienas izmantot, pārdomājot tuvāk mīlestības tēmu un sagatavojoties Kristus augšāmcelšanās svētkiem. Šim nolūkam baznīcas ieskatā labs palīgs būšot «Gavēņa kalendārs», kurā katru dienu tiks piedāvātas pārdomas par dienas Svēto rakstu lasījumu un īsa lūgšana, kā arī ieteikta dienas apņemšanās un informācija par iespējām palīdzēt līdzcilvēkiem.

«Gavēņa kalendārs» būs pieejams internetā - portālā «katolis.lv», kā arī telefonā, izmantojot «Android» lietotni «Gavēnim». Tāpat katru dienu «katolis.lv» sociālajos tīklos «Facebook» un «Twitter» publicēs kādu šī kalendāra fragmentu.

Gavēņa kalendāra sadaļā «Ieklausies Dieva vārdā!» cilvēki no sociāli mazaizsargāto personu grupām, kā arī cilvēki, kas piedzīvo ciešanas, dalīsies savās pārdomās par attiecīgās dienas Svēto rakstu lasījumu. Tikmēr sadaļā «Mīli Dievu!» būs iekļautas īsas lūgšanas, kas palīdzēs šajā gavēņa laikā stiprināt personīgās attiecības ar Dievu.

Sadaļa «Mīli savu tuvāko!» rosinās katru gavēņa dienu īstenot kādu nelielu apņemšanos, piemēram, atsakoties no kāda netikuma, kas kavē augt mīlestībai pret līdzcilvēkiem. Šajā sadaļā arī tiks piedāvātas iespējas, kā īstenot tuvāk mīlestības darbus, veltot savu brīvo laiku vai sniedzot materiālo palīdzību sociāli mazaizsargāto personu grupām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu