VM pēc disciplinārlietas izmeklēšanas beigām atlaidusi VADC vadītāju Ozoliņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Veselības ministrija (VM) ir pabeigusi disciplinārlietu Valsts asinsdonora centrā (VADC) un no amata atbrīvojusi direktori Ivetu Ozoliņu, informēja VM.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija ir pabeigusi disciplinārlietu pret Ozoliņu par iespējamu amata pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu, tajā skaitā tiesību aktiem neatbilstošu rīcību ar finanšu līdzekļiem, vadot VADC. Atbilstoši izmeklēšanas gaitā konstatētajiem faktiem, Ozoliņas darbībā ir konstatēti pieļautie pārkāpumi un piemērots disciplinārsods - atbrīvošana no amata ar šodienu, norāda VM.

Atlaistā VADC vadītāja Ozoliņa VM lēmumu ir gatava apstrīdēt tiesā

Nu jau bijusī Valsts asinsdonoru centra (VADC) direktore Iveta Ozoliņa Veselības ministrijas (VM) lēmumu par atbrīvošanu no amata ir gatava apstrīdēt administratīvajā tiesā.

Ozoliņa norādīja, ka nepiekrīt VM dienesta pārbaudē secinātajam, tai skaitā, ka viņa būtu nodarījusi kādus finanšu zaudējumus.

Viņa skaidroja, ka jau stājoties amatā ministriju informēja, ka VADC ir izveidojušies parādi. «Tas, ka VM nav finansējuma, lai pienācīgi finansētu padotības iestādes, nav direktora atbildība». Kopumā uz pērnā gada 31.decembri VADC bija izveidojies parāds 1,12 miljonu eiro apmērā.

Tāpat viņa norādīja, ka VADC bez ministrijas ziņas nemaz nevar veikt apjomīgus iepirkumus, līdz ar to nav saprotams VM secinājums par neatbilstošu rīcību ar finanšu līdzekļiem. Ozoliņas ieskatā lietas apstākļi skatīti virspusēji.

Viņa radušos situāciju arī nodēvēja par politisku izrēķināšanos.

Atsaucoties arī uz Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas vadības iesniegto atlūgumu, Ozoliņa norādīja, ka notiek vēršanās pret «gudriem cilvēkiem nozarē».

VM atgādina, ka decembrī pret VADC direktori tika ierosināta disciplinārlieta par iespējamu amata pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu un ministrijas doto uzdevumu izpildi attiecībā uz nepieciešamo pasākumu īstenošanu par donoru asins izmeklēšanu. Izvērtējot lietas apstākļus, disciplinārlietas izmeklēšanas komisija secināja, ka Ozoliņa ir izdarījusi Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumā norādīto disciplinārpārkāpumu, tas ir, nav nodrošinājusi amatā aprakstā noteikto pienākumu kvalitatīvu izpildi un, sniedzot faktiem neatbilstošu informāciju plašsaziņas līdzekļiem, ir nodarījusi būtisku kaitējumu valsts interesēm un viņai piemērojams disciplinārsods.

Savukārt šā gada

februārī pret VADC direktori Ozoliņu tika ierosināta disciplinārlieta par amata pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu, tajā skaitā tiesību aktiem neatbilstošu rīcību ar finanšu līdzekļiem.

Analizējot datus par VADC finanšu situāciju un direktores Ozoliņas iespējamo atbildību, tika konstatēts, ka VADC ir uzņēmies saistības, kuras pārsniedz tam pieejamo finansējumu un VADC rīcībā nav finansējuma, lai segtu visas uzņemtās saistības.

Uz vakanto VADC direktores amatu tiks rīkots konkurss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu