Strīķe apstiprina iešanu politikā un kandidēšanu uz Rīgas mēra amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersona Juta Strīķe ir iestājusies bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadītajā Jaunajā konservatīvajā partijā (JKP) un kandidēs Rīgas domes vēlēšanās. JKP mēra amata kandidāti vēl būs politiskā spēka vadītājs Jānis Bordāns, kā arī bijušie Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki Juta Strīķe un Juris Jurašs.

Strīķe šodien preses konferencē paziņoja, ka līdz šim lēmumam nonākusi pēc ilgām pārdomām. Topošā politiķe paziņoja, ka būs mēra kandidāte pašvaldību vēlēšanās Rīgā. Arī Bordāns paziņoja, ka startēs vēlēšanās Rīgā un būs viens no partijas mēra amata kandidātiem.

JKP iepriekš iestājies bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs. Arī viņš plāno kandidēt vasarā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā. Jurašs arī bija paudis gatavību aicināt citus bijušos KNAB darbiniekus sekot viņa pēdās - iestāties Bordāna partijā.

JKP sola apkarot korupciju Rīgā; mēra amata kandidāti būs Bordāns, Jurašs un Strīķe

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) mēra amata kandidāti pašvaldību vēlēšanās Rīgā būs politiskā spēka vadītājs Jānis Bordāns, kā arī bijušie Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki Juta Strīķe un Juris Jurašs.

Politiskā spēka pārstāvji šodien preses konferencē kritizēja pašreizējo Rīgas domes vadību, kā arī uzsvēra, ka, nokļūstot Rīgas domē, ar «Saskaņu» nesadarbosies.

Bordāns skaidroja, ka partijai būs trīs mēra amata kandidāti, bet Strīķei būs pirmais numurs vēlēšanu sarakstā.

Viņš arī akcentēja, ka partijas programmā būs vairāki jautājumu bloki. Tā būšot caurredzamības ieviešana Rīgas domes pārvaldībā, likvidējot koruptīvo sistēmu, partija arī iecerējusi padarīt pilsētas vidi sasitošu iedzīvotājiem, viesiem un investoriem. Būtisks jautājums ir arī Rīgas īpašumu apsaimniekošanu.

Stīķe un Jurašs šodien preses konferencē norādīja uz korupciju Rīgas domē, uzsverot dažādas shēmas un līdzekļu izsaimniekošanu. Jurašs pauda, ka Rīgā līdz šim nav bijis saimnieka, bet gan shēmotāji.

«Tas, ka šie cilvēki nesēž nav viņu nopelns, bet laika jautājums,» turpināja Jurašs. JKP nodrošināšot to, ka «Rīgā būs kārtība».

Pasākumā piedalījās arī politiskās spēka pārstāvji uzņēmējs Sandis Riekstiņš un Krišjānis Feldmanis, kuri piedalīsies pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

JKP plāno startēt arī citās pašvaldībās, piemēram, Ķekavā, Talsos, Saldū, Jūrmalā un Liepājā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu