RPIVA Kuldīgas filiāles vadītāja pievienojas ZZS

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kuldigasnovadam.lv

Partijas «Kuldīgas novadam» valdes locekle un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) Kuldīgas filiāles vadītāja Ruta Karloviča pagājušajā nedēļā pieņēma lēmumu izstāties no Kuldīgas novada partijas un pievienoties Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošajai Latvijas Zemnieku savienībai (LZS), informēja Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas Kuldīgas filiāles vadītāja Ruta Karloviča.

"Diemžēl pēdējo gadu laikā, kopš partija "Kuldīgas novadam" sadarbojas ar "Vienotību", nav vairs pārliecība, ka viens no partijas darbības mērķiem- paaugstināt iedzīvotāju labklājību, ir nozīmīgs. Pēdējo mēnešu notikumi arRPIVAapliecina, ka tā vietā notikusi pakļaušanās "Vienotības" interešu diktātam. Pie mūsu mazā iedzīvotāju skaita, kas ir palicis novadā, ir jābūt rūpei par katra iedzīvotāja labklājību.RPIVAKuldīgas filiālē studē vairāk kā 200 studentu no 13 novadiem, no tiem 89 Kuldīgas pilsētas un novada iedzīvotāji. Tieši tas ir vislielākais akadēmijas devums katram novadam, ka 98% absolventu paliek dzīvot un strādāt savos novados un to viņiem nodrošina iegūtā specialitāte un bieži vien jau prakses laikā atrastā darba vieta. Vai viņiem nelabvēlīgu nosacījumu radīšana no IZM puses (IZM ministrs K.Šadurskis ir "Vienotības" biedrs) un to atbalstīšana ir rūpe par viņu labklājību?

Savukārt Latvijas Zemnieku savienība ir partija, kas sakņojas tieši Latvijas reģionos, un kas ļoti labi izprot, ka demokrātija sākas nevis Saeimas aizkulisēs, bet gan Latvijas pagastos un pilsētās, kur cilvēks ir pirmajā vietā".

R.Karloviča arī atzīst, ka pēdējais piliens bijis «Vienotību» pārstāvošā izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska iniciētā Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidācija, iesniedzot attiecīgu rīkojuma projekta izskatīšanai Ministru kabinetā. «Šādu lēmumu nevaru atbalstīt savas sirdsapziņas un godīguma dēļ. Palikšana līdzšinējās partijas sastāvā, kura sadarbojas ar «Vienotību», nozīmētu necieņu pret akadēmijas studentiem un saviemRPIVAKuldīgas filiāles darbiniekiem, kuri pēc likvidācijas zaudētu darbu. Kuldīga nav bagāta ar vakantām darba vietām, lai tas būtu mazsvarīgi» atzīst R.Karloviča.

«Izglītības ministrijas voluntārais un ar racionāliem argumentiem nepamatotais lēmums acīmredzami ir pretējs Kuldīgas un visas Kurzemes iedzīvotāju interesēm.RPIVAfiliāle ir nozīmīga kultūras un izglītības saliņa mūsu novadā, kas atdzīvina ekonomiku un ļauj Kuldīgas un tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem iegūt augstāko izglītību tuvu mājām. Daudzi no viņiem to citādi nemaz nevarētu atļauties. Mani arī nepārliecina Izglītības ministrijas stāsti parRPIVAfiliāļu saglabāšanu Latvijas Universitātes (LU) ietvaros. LU kādreiz bija reģionālo filiāļu tīkls, ko tā pati slēdza. Grūti iedomāties, ka viņu filozofija pēkšņi būtu mainījusies», uzskata R. Karloviča.

Viņa ir gandarīta, ka, gluži pretēji «Vienotības» nostājai, LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis nesteidzas atbalstīt izglītības un zinātnes ministra «augstākās izglītības reformu imitāciju, likvidējot savā jomā izcilu Latvijas augstskolu». «Tikai tie politiķi, kuri savus lēmumus balsta uz ekonomiski un sociāli pamatotiem lēmumiem un Latvijas iedzīvotāju, tajā skaitā reģionu iedzīvotāju interesēm, var palīdzēt Latvijai augt un attīstīties», saka R.Karloviča.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu