Latvijā nogādā ASV helikopterus «BlackHawk»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Starptautiskajā lidostā trešdien ieradās divas ASV Gaisa spēku transportlidmašīnas «C-5» ar pieciem helikopteriem «UH-60 BlackHawk» un ASV 10.kaujas aviācijas brigādes vienības «Fēnikss» karavīriem. ASV karavīri ar helikopteru atbalstu pildīs dienesta pienākumus Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē.

Ar ASV karavīriem tikās un tehnikas ierašanos novēroja Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Ivo Mogiļnijs, ASV vēstniece Latvijā Nensija Bikofa Petita, ASV Gaisa spēku Eiropā un Āfrikā komandiera vietnieks ģenerālmajors Timotijs M.Zadalis un ASV Armijas Eiropā štāba priekšnieka vietnieks brigādes ģenerālis Timotijs Dž. Dohertijs.

ASV karavīri ar helikopteru «Black Hawk» atbalstu pildīs dienesta pienākumus Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē, kur nomainīs «Atlantic Resolve» esošo rotāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu