Partija «Gods kalpot mūsu Latvijai» Jūrmalā sola īstenot «gudras pilsētas» projektu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas «Gods kalpot mūsu Latvijai» (GKLM) Jūrmalas mēra amata kandidāts Jānis Sokolovs šodien partijas sanāksmē sacīja, ka uzvaras gadījumā īstenos plānu par Jūrmalas kā gudras pilsētas attīstību, akcentu liekot uz medicīnas tūrismu un kurortoloģiju.

Viņš norādīja, ka patlaban Jūrmala kā kūrortpilsēta zaudējusi pozīcijas salīdzinājumā ar, piemēram, Druskininkiem Lietuvā, taču nokavēto varot atgūt, īpaši attīstot kurortoloģiju un medicīnas tūrismu.

«Jūrmala tiks gudri attīstīta, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, lai atkal padarītu to par kurortoloģijas, medicīnas tūrisma un kultūras centru Eiropas mērogā. Mūsdienīgai pilsētai jābūt pieejamai un ērtai gan tās iedzīvotājiem, gan tūristiem,» sacīja Sokolovs.

Viņš norādīja, ka astoņu gadu laikā Jūrmalas iedzīvotāju skaits samazinājies par 3200, tāpat samazinās arī pilsētas ieņēmumi, jo mazāk cilvēku nozīmē mazāk strādājošo, attiecīgi demogrāfiskā slodze uz vienu cilvēku ar katru gadu tikai pieaug.

«Turklāt, ja vidējā bruto alga paliks pašreizējā 681 eiro līmenī, situācija nemainīsies par labu Jūrmalas iedzīvotājiem,» sacīja Sokolovs, piebilstot, ka partijas uzvaras gadījumā jūrmalnieku vidējā alga būs vismaz 800 eiro apmērā.

«Jūrmalai jākļūst par gudro pilsētu – vietu, kurā mūsdienu tehnoloģijas tiek izmantotas pilsētas iedzīvotāju vajadzību izpildei. Ērtākai rēķinu apmaksai un konsultāciju saņemšanai nepieciešams izveidot vienotu maksājumu centru, kurā visi iedzīvotāji varētu vienuviet apmaksāt rēķinus un saņemt konsultācijas no pilsētas domes. Tāpat nepieciešams ieviest Jūrmalnieku karti, ar kuru pilsētas iedzīvotājiem pienāktos dažādas atlaides un priekšrocības, norēķinoties par pirkumiem, izmantojot sabiedrisko transportu, apmeklējot kultūras pasākumus un medicīnas iestādes,» sacīja mēra amata kandidāts.

Tāpat partija plāno atjaunot vēsturisko Majoru muižu, lai tajā izveidotu jūrmalnieku kultūras centru, kā arī notiks mērķtiecīga kultūrvēsturisko objektu stāvokļa apzināšana, lai nelaistu postā pilsētas vēsturi.

Kā ziņots, GKML jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās plāno startēt 15 līdz 18 pašvaldībās, no kurām stiprākās pozīcijas saskata Jūrmalā, Daugavpilī, Jēkabpilī, Ķekavā un Burtnieku novadā, informēja partijas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs.

Partijas izvirzītais Jūrmalas mēra amata kandidāts būs Bērnu klīniskās slimnīcas ķirurgs Sokolovs. Daugavpilī uz šo posteni pretendēs 10.Saeimas deputāte Rita Strode, Jēkabpilī - pašreizējās domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps, Ķekavā - partijas nodaļas vadītāja Agnese Geduševa, bet Burtniekos - nodaļas vadītājs un pašreizējais domes deputāts Valērijs Pudenko.

«Tieši šajās nodaļās mums ir arī lielākās izredzes uzvarēt, jo šeit ir ļoti spēcīgas komandas, kas izprot katra novada specifiskās problēmas. Protams, tas nebūs viegli, jo vairāku no mums neatkarīgu apstākļu dēļ partijas reģistrācija kavējās un gatavošanos vēlēšanām sākam vēlāk nekā citi. Tomēr minētajās nodaļās mums ir stipras pozīcijas. Tuvākajā laikā, iespējams, tiks izvirzīti kandidāti vēl dažu pašvaldību vadītāju amatiem,» sacīja Požarnovs.

«Gods kalpot mūsu Latvijai» dibināta 2016.gada februārī sadarbībā ar biedrību «Gods kalpot dzimtenei» jeb «Gods kalpot Latvijai». Vairums tās biedru jau iepriekš aktīvi darbojās biedrībā «Gods kalpot Latvijai», īstenojot vairākas sabiedriskās iniciatīvas kā parakstu vākšana par izdienas pensiju piešķiršanu pašvaldības policistiem un citas.

GKML apvienojušies vairāk nekā 500 biedru no visiem Latvijas reģioniem.

Partijas priekšsēdētājs ir Požarnovs, kurš arī agrāk aktīvi darbojās politikā, 7.Saeimā ieņemot partijas «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amatu un vēlāk strādājot par labklājības ministru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu