Rīgas reģiona policijas šefs pārsniedzis ātrumu; apgalvo, ka pārbaudījis kolēģu darbu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policijas Rīgas reģiona policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns janvārī ar savu dienesta automašīnu pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu, bet nav ticis sodīts, jo uzstājis, ka pārbauda, kā ceļu policisti pilda savus pienākumus, svētdien vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga».

Raidījuma rīcībā ir informācija, ka ātruma pārkāpums ir bijis ievērojams - aptuveni 40 kilometri stundā virs atļautā. Savukārt pārkāpējs apgalvo, ka ātrumu pārkāpis minimāli un patiesībā veicis savu padoto modrības pārbaudi. To, vai tas bijis eksperiments vai tomēr izvairīšanās no soda, pēc policijas priekšnieka rīkojuma pārbauda Iekšējais kontroles birojs.

Policisti janvārī uz Bauskas šosejas bija apturējuši «Ford Mondeo», kurš brauca ar nedaudz virs 130 kilometriem stundā. Izrādījies, ka mašīnā pie stūres ir Marķitāns. Viņš paziņojis, ka veic pārbaudi, kā ceļu policisti pilda savus pienākumus. Izteicis piezīmes par necienīgu izturēšanos, Marķitāns esot iekāpis dienesta automašīnā un nesodīts aizbraucis.

Raidījumam zināms, ka Marķitāns pēc tam skaidrojis, ka «nedaudz pārkāpis atļauto ātrumu», kā arī tas, ka viņš noliedzis ātruma pārkāpšanu. Pēdējā gadījumā gan nav skaidrs, kāpēc policisti viņu apturējuši.

Rīgas policijas priekšnieks apgalvo, ka ne ar vienu šāda eksperimenta veikšana viņam neesot jāsaskaņo. Darba aprakstā esot viņam uzdots sekot līdzi padoto darbam, un tas arī esot noticis šajā gadījumā.

«Nekā personīga» neoficiāli zināms, ka video ieraksts no ceļu policijas radara ir ticis izdzēsts. Savukārt ceļu policistu dienesta grāmatiņās, kurās šādu pārbaužu veikšanas gadījumā ir jāiespiež īpašs pārbaudes veicēja zīmogs, šāda veida atzīmes Marķitāns nav veicis.

Valsts policijas sabiedrisko attiecību birojā raidījumam skaidrots, ka normatīvo aktu, kas noteiktu, kā notiek līdzīgas pārbaudes, neesot. Rīgas reģiona pārvaldes reglamentā un arī Valsts policijas iekšējās kontroles sistēmas aprakstā esot teikts, ka Rīgas reģionā policijas priekšnieks vada, kontrolē un koordinē policijas struktūrvienību darbu, un policijas struktūrvienību priekšnieki veic «kontroļu darbības un regulāras pārbaudes». Tas nozīmējot, ka šādas pārbaudes uz ceļa Rīgas reģiona priekšnieks var veikt.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis ceturtdien un piektdien atradās komandējumā. «Nekā personīga» viņš apliecināja, ka par šādu sava padotā iespējamu ātruma pārkāpumu nav dzirdējis. Lai noskaidrotu lietas apstākļus, ceturtdien Valsts policijas Iekšējās kontroles birojam Ķuzis uzdevis veikt pārbaudi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu