Krievijas vēstnieks Brigmanim stāstījis savu redzējumu par pasaules attīstību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs šodien iepazīšanas vizītes laikā ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Augustu Brigmani pastāstīja gan par savu dzīves gaitu, gan dalījās redzējumā par pasaules attīstību.

ZZS līderis sacīja, ka šodien notikušās iepazīšanās tikšanās vērtējama kā «vienkārša saruna», kuras laikā netika skarti politiski jūtīgi jautājumi, bet apspriestas «cilvēcīgas lietas».

Vēstnieks iepazīstinājis ar savu dzīves gājumu, minot arī to, ka iepriekš jau apmeklējis Latvijā un kādas ir viņa tā laika atmiņas par mūsu valsti. Lukjanovs arī dalījās ar savu redzējumu, kādā virzienā attīstās pasaule, tajā skaitā ASV. Sarunā runāts arī par 2018.gadā Krievijā gaidāmo futbola čempionātu, kā arī dopinga skandālu.

Brigmanis šo tikšanos iepriekš saskaņojis ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V). Krievijas vēstnieks informējis ZZS līderi, ka ir izteicis vēlmi tikties arī ar citu frakciju vadītājiem, Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un valdības ministriem.

Politiķis atturējās izteikt prognozes, kā tālāk iezīmēsies Latvijas attiecības ar Krieviju. Vaicāts, vai sarunas laikā vajadzēja apspriest situāciju Ukrainā, Brigmanis atbildēja, ka, ņemot vērā abu valstu atšķirīgo skatījumu šajā jautājumu, šī lieta netika skarta, jo «nekas jauns netiktu pateikts».

Kā vēstīts, Lukjanovs darbam Latvijā tika akreditēts 7.februārī.

Iepriekš apmeklējot Saeimas iepazīšanās vizītē, Lukjanovs norādīja, ka Krievijas un Latvijas attiecības nevar saglabāties sasaluma līmenī, tajās ir gaidāms atkusnis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu