VVC sāk pārbaudi par Lemberga uzrunu krievu valodā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts valodas centrs (VVC) sācis pārbaudi par Aivara Lemberga uzrunu koncertzālē «Jūras vārti» 28.februārī, kas notikusi neilgi pirms līguma parakstīšanas ar Rīgas Krievu teātri, otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Lembergs bija iesācis uzrunu ar sasveicināšanos latviešu valodā, bet pēc tam turpinājis runāt krieviski. Sarunā ar LTV viņš uzvēra tieši to, ka uzruna tikai daļēji bijusi krievu valodā. Pēc viņa domām, būtu arī komiski prasīt to, vai kādam nav vajadzīgs tulkojums latviski, ja visi klātesošie krievu valodu saprot.

VVC pārstāve Ingrīda Bērziņa norādīja, ka, pēc likumā paustā, deputātiem publiskos pasākumos ir jārunā latviski. Ja pasākumu nerīko pašvaldība, tad iespējams runāt svešvalodā, nodrošinot tulkojumu latviski.

Pasākumu 28.februārī rīkojusi «Kurzemes filharmonija». Tās vadītāja Sigita Migoļa atzina, ka Lembergs uzrunu pasākumā teicis krievu valodā, tomēr izrādei, kas tam sekojusi, tulkojums ticis nodrošināts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu