«Es gribu tavu foto...» Mamikins lūdz Rinkēviča foto, lai Sīrijas diktatoram skaidrotu Latvijas nostāju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins («Saskaņa») vēstulē ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam («Vienotība») lūdz nosūtīt viņam oficiālo ministra portretu, kas deputātam esot vajadzīgs, lai tikšanās laikā ar Sīrijas diktatoru Bašaru Al Asadu «pilnīgāk izskaidrotu Latvijas politisko nostāju».

Rinkēvičs eiroparlamentārietim atbildējis, ka viņa portrets atrodams Ārlietu ministrijas mājaslapā, vienlaikus norādot, ka Latvijas skatījumā Sīrijas režīma pārstāvji ir saucami pie atbildības Starptautiskajā krimināltiesā par tā pastrādātajām zvērībām pret civiliedzīvotājiem. Līdz ar to jebkāda veida kontakti, tostarp Eiropas Parlamenta deputāta tikšanās ar Bašaru al Asadu, uzskatāmi par atbalstu Sīrijas režīma darbībām un nav pieņemami.

Savā Facebook kontā Rinkēvičs raksta: «Saņemot Eiropas Parlamenta deputāta Andreja Mamikina vēstuli ar lūgumu nosūtīt manu oficiālo foto portretu, samulsu un atmiņā ausa 30. gadu dziesmas vārdi: «Es gribu Tavu foto, zeltītā ielokā, es gribu Tavu foto, sev pie krūts, sev pie sirds...»

Pērnā gada decembrī Mamikins kopā ar vēl diviem EP deputātiem, kā arī Krievijas parlamenta augšpalātas deputātiem Damaskā jau tikās ar Sīrijas tirānu Bašaru al Asadu. Savukārt vasarā Sīriju apmeklēja un ar al Asadu tikās Latvijas eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu